Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!

Pepenele galben îi dă aroma și culoarea plăcută, caramelul condensat îi dă gust, iar bananele, cremozitate și aromă.

Am mai adăugat puțină frișcă lichidă, pentru a fi mai aerată și chiar a ieșit o înghețată minunată!

Și de data aceasta m-a ajutat al meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, un ajutor de nădejde achiziționat de pe magazinul online Una Doua.

Cu un click pe linkurile de mai sus puteți afla amănunte despre acest blender minunat.

Și pentru că mi-a mai rămas pepene, m-am mai delectat și cu un delicios Smoothie cu pepene galben, piersici si menta.

Ingrediente

  • 1 kg pepene galben de tip banană
  • 2 banane coapte
  • 370 g caramel condensat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 25 g perle de ciocolată neagră

Porții: 8

Timp de preparare 10 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat.

Curățăm pepenele și îl tăiem în cuburi.
Curățăm bananele și le rupem în bucăți mici.
Le adăugăm peste bucățile de pepene și le stropim cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida și pentru a li se intensifica culoarea.
Eu pun zeama de lămâie într-o sticluță cu pulverizator și așa le stropesc uniform.
Mixăm frișca lichidă până devine doar ușor fermă.

Preparare Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat.

Punem în recipientul blenderului mai întâi puțină frișcă, apoi pepenele galben cu bananele și caramelul condensat.
Blendăm ingredientele la viteză mică până se transformă într-o pastă uniformă.
Adăugăm, apoi, frișca ușor mixată și din nou blendăm până la omogenizare, mărind treptat viteza.
Transferăm compoziția de înghețată în caserole cu capac și adăugăm în ea perlele de ciocolată neagră, pentru gust, dar și decor, că parcă e prea simplă.
Dăm caserolele la congelator până când înghețata este perfectă pentru a fi servită.
Cam patru ore am ținut-o eu și am amestecat în ea, din 30 în 30 de minute, de trei ori.
Trebuie amestecat în ea pentru a nu se forma acele cristale de gheață.
Sper ca pe viitor să-mi procur un aparat de înghețată care să mă scape de acest procedeu.
Înainte de servire, scoatem caserolele din frigider și le lăsăm 15 minute la temperatura camerei, pentru a se dezgheța ușor și a putea porționa înghețata.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive