Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au fost delicioase și s-au combinat perfect.

Perișoarele de pui  aromate cu cimbrișor, tortellonii cu spanac și ricotta, iar sosul foarte consistent cu multe legume, le-a înnobilat gustul.

Am mai preparat așa combinații gustoase și sățioase de tortelloni cu carne și legume și în rețeta Piept de pui cu tortelloni in sos alb, sau în această Budincă aperitiv cu piept de pui și tortelloni.

Foarte bune toate, chiar vi le recomand cu drag!

Ingrediente

  • Pentru perișoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapă
  • 75 g orez
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță cimbrișor uscat
  • Pentru sosul de legume:
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 rădăcină de țelină, mică
  • 3 roșii de grădină, coapte
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • În plus:
  • 2 l apă
  • 250 g tortelloni cu ricotta
  • 1 legătură pătrunjel verde

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim carnea pentru Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume.

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa.
Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle.
Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui.
Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă.
Formăm perișoarele și le scufundăm în apa de pe foc.
Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, înlăturând spuma care se formează.
Adăugăm apoi tortellonii și îi lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 8 minute.

Pregătim sosul pentru Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume.

Cât timp fierb perișoarele, ne ocupăm de sosul de legume.
Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.
Tocăm ceapa solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii, țelina și dovlecelul, le dăm pe răzătoare.
Opărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt.
Punem uleiul la încins și călim mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovii și țelina.
Mai stropim din când în când legumele cu supă fierbinte, să reducem din gustul intens de prăjeală.
Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul și așteptăm să se pătrundă și acesta, amestecând din când în când în vas.
Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă 10-15 minute, după care adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, pentru gust și consistență.
Potrivim gustul sosului cu sare, piper, cimbru și busuioc, punând aceste ingrediente în mai multe prize.
Când sosul este bine fiert îl adăugăm peste perișoarele și tortelloni din celălalt vas.
Mai lăsăm preparatul pe foc 6-7 minute să se întrepătrundă gusturile, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Este un preparat delicios și consistent, merge servit simplu, sau cu o salată de legume alături.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive