Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged!

E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.

Foarte mult îmi place aluatul, l-am folosit și la acești Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor, cu mici diferențe, dar și la acești Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați
  • ketchup

Porții: 4 rulade/10 porții

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

Cernem făina într-un vas  și o amestecăm cu puțină sare.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.
Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.
Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.
Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Asamblare și coacere Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.
Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.
Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.
Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.
Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.
Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete, sau după pofta inimii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive