Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

de Maria Udrea
2710 vizualizări
Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged!

E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.

Foarte mult îmi place aluatul, l-am folosit și la acești Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor, cu mici diferențe, dar și la acești Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane.

Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați
  • ketchup

[/ingredients]

Porții: 4 rulade/10 porții

Timp de preparare: 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

Cernem făina într-un vas  și o amestecăm cu puțină sare.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.
Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.
Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.
Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Asamblare și coacere Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.
Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.
Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.
Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.
Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.
Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete, sau după pofta inimii.
Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged
Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: