Pe lângă Rețeta clasică de zacuscă, acest Aperitiv cu vinete coapte și ardei copți, este preferatul nostru, în special proaspăt preparat.

De fiecare dată când fac zacuscă, fac și un bol cu acest aperitiv, pentru că tot am ingredientele la îndemână.

Dar merge foarte bine și pus la borcan pentru iarnă, așa cum am procedat eu în rețeta de față.

Ne mai plac foarte mult și acești Gogoșari în sos de muștar, dar foarte interesantă mi s-a părut această rețetă de Ardei capia în sos de muștar cu miere, pe care o voi pregăti și eu cât de curând!

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 1100 ml:
  • 750 g vinete coapte
  • 750 g ardei capia, copți
  • 50 ml ulei
  • 50 ml oțet
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță condimente pentru murături
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim acest Aperitiv cu vinete coapte și ardei copți.

Coacem vinetele, de preferință pe grătar, apoi le curățăm și le punem la scurs într-o sită.
De asemeni, coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs.
Am mai povestit cum îi curățăm mai rapid și bine, dar mai repet și aici.
După ce se coc, îi așezăm într-o tavă, presărăm sare peste ei și îi acoperim cu o folie alimentară.
Îi lăsăm așa să se înăbușe 10-15 minute, apoi se vor curăța mult mai repede și mult mai bine, cu mâinile umezite în apă rece.
Când vinetele și ardeii s-au scurs bine, preparăm dressingul, sau soluția lichidă.
Punem într-un vas, pe foc, uleiul cu oțetul, sarea, zahărul și condimentele.
Amestecăm în vas până când sarea și zahărul se topesc și lăsăm lichidul să fiarbă pentru 4-5 clocote, așa încât condimentele să-și poată lăsa aromele.
Rupem vinetele în fâșii, la fel și ardeii copți și amestecăm totul, într-un vas.
Adăugăm soluția lichidă, strecurată și amestecăm bine ingredientele până când suntem siguri că gustul va fi uniform.
Dacă servim deliciosul  Aperitiv cu vinete coapte și ardei copți, proaspăt, îl vom da la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Dacă îl preparăm pentru iarnă, îl punem în borcane sterilizate în prealabil.
Înfiletăm capacele și fierbem borcanele, așezate într-un vas cu apă până la filet, pentru 8-10 minute, de când apa atinge punctul de fierbere.
Le lăsăm în apă, după stingerea focului, până se vor răci complet, apoi le etichetăm și le transferăm în cămară.
Va fi delicios la iarnă, servit cu pâine prăjită, alături de alte aperitive, fripturi, sau garnituri!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive