Foarte mult îmi plac aceste Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill, mai ales ușor călduțe, cu ketchup picant!

Cu vinete și dovlecei de grădină, sunt tare gustoase, iar deasupra, toppingul îl putem diversifica după pofta fiecăruia.

Eu am avut niște chiftele preparate anterior și niște cârnați afumați, dar merg la fel de bine și fără carne, cu legume.

Mozzarella e nelipsită, însă pentru perioadele de post se poate și fără, cu ketchup la bază și legume deasupra.

Foarte gustoasă și de mare efect a fost și această Pizza cu blat de dovlecel și brânză, dar tot din categoria preparatelor cu blat de legume, sigur vă va plăcea și această Ruladă aperitiv de legume cu brânzeturi și șuncă presată.

Ingrediente

  • 1 vânătă medie
  • 1 dovlecel
  • 3 cârnați afumați
  • 4-5 chifteluțe
  • 2 roșii
  • 200 g mozzarella
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • ketchup, pentru servit
  • puțin ulei de măsline pentru uns grillul

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill.

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tăiem în rondele de 5-6 mm grosime.
Le așezăm pe platouri și presărăm sare peste ele.
Le lăsăm așa 7-8 minute să elimine apa, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante și le întoarcem pe partea cealaltă.
Din nou presărăm sare și le lăsăm 5-6 minute de data aceasta, apoi le tamponăm cu prosoapele absorbante.
Între timp, spălăm roșiile și le tăiem în felii mai subțiri, iar cârnații și chiftelele le tăiem rondele.
Voi puteți pune salam, șuncă presată, friptură, sau orice preparate din carne, în lipsa chiftelelor.
Mozzarella o dăm pe răzătoarea mare, iar frunzele de busuioc le clătim și le lăsăm la scurs.
Mie îmi place mult aroma busuiocului în preparatele cu brânzeturi, sau cu carne tocată, dar puteți pune ce verdețuri doriți.

Preparare Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill.

Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline și îl punem la încins, la foc mediu.
Când este încins, așezăm rondelele de vânătă și dovlecel și le lăsăm să se rumenească ușor pe prima parte, apoi le întoarcem.
Presărăm imediat peste ele,mai întâi mozzarella, apoi câte 1-2 bucăți din restul ingredientelor, presărăm piper, frunze de busuioc și din nou mozzarella.
Le lăsăm până când mozzarella se topește și îmbracă frumos pizzetele, apoi le transferăm pe platouri.
Le lăsăm să se tempereze, apoi le putem servi cu ketchup, sau diverse sosuri cu usturoi.

Mai multe rețete de pizzete puteți găsi pe bucătăraș.ro, siteul cu o inepuizabilă sursă de inspirație.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive