Răcoroasă și picantă, dar și detoxifiantă, merge foarte bine într-o zi de vară caniculară, această Salată de castraveți cu usturoi și mărar verde!

Îmi place să o prepar cu castraveți de grădină ușor trecuți, adică din cei cu semințe mai mari.

Și dacă nu au coaja amară eu nu o îndepărtez.

Are gust și aspect plăcut, dar conține vitamine și minerale, comparativ cu miezul castravetelui care conține 95% apă, după cum spun specialiștii.

Și mai am o salată cu castraveți preferată, pe care o prepar foarte des: Salată bulgărească, gustoasa si foarte satioasa.

Dar și mai mult ador acest Sos de iaurt cu usturoi și castraveți, pe care îl prepar vara, ori de câte ori pregătesc friptură, sau legume pane, șnițele, etc.

Ingrediente

  • 2 castraveți de grădină
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oțet
  • sare după gust
  • 1/2 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim delicioasa Salată de castraveți cu usturoi și mărar verde!

Curățăm, mai întâi usturoiul, apoi îl pisăm în mojar, presărat cu sare.
Îl frecăm cu ulei ca pentru mujdei, apoi adăugăm puțină apă și oțetul.
Spălăm bine castraveții pe coajă și îi feliem în rondele, nu foarte subțiri, sau după cum le preferă fiecare.
Le punem în salatieră și presărăm puțină sare peste ele.
Le lăsăm așa câteva minute, până mai elimină din apă.
Spălăm și tocăm mărarul verde, cât mai mărunt.
Îl adăugăm peste usturoi și turnăm acest amestec peste castraveții din salatieră.
Nu este necesar să scurgem apa lăsată de castraveți, pentru că este gustoasă și completează dressingul nostru pentru salată.
Spunea cineva că este bine să scurgem această apă pentru că eliminăm toxinele din castraveți. 🙂 Hai să nu exagerăm cu toxinele astea!!
Amestecăm bine castraveții cu dressingul de usturoi și mărar verde și mai completăm cu apă, dacă mai este cazul, așa încât castraveții să fie acoperiți.
Potrivim gustul cu sare și oțet, dacă mai necesită și dăm delicioasa Salată de castraveți cu usturoi și mărar verde la frigider pentru minim 15 minute, acoperind salatiera.
Această Salată de castraveți cu usturoi și mărar verde este bună rece, simți cum te hidratează și revigorează într-o zi de vară, caniculară!

Următorul pe listă va fi acest Gazpacho de castraveți, preparat de unul dintre concurenții show-lui culinar Chefi la cuțite.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive