Simplu de preparat, foarte gustos și, mai ales, foarte aromat, acest Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie!

Merele călite cu unt și scorțișoară, s-au combinat perfect cu crema de vanilie în care am adăugat și ciocolată albă.

Sunt mult mai rapide torturile cu biscuiți, sau cele cu pișcoturi, pentru că nu mai ai grija coacerii blatului și a răcirii acestuia.

Eu prepar deseori astfel de torturi, precum acest Tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, sau acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas.

Însă ideea combinației de mere și cremă de vanilie, am preluat-o de pe blogul Gicuței: Bunătăți din bucătăria Gicuței, căreia îi mulțumesc pentru inspirație!

Ingrediente

  • 450 biscuiți petit beurre
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg mere acrișoare, rase
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g amidon
  • 30 g făină
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură lapte
  • 25 g unt

Porții: 20-25

Timp de preparare: 30 minute

Dimensiuni tavă: 25/25 cm

Mod de preparare

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare.
Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop.
Adăugăm amidonul, în funcție de cât sirop rezultă și amestecăm intens, pentru omogenizare.
Când se îngroașă ca o budincă, adăugăm untul tăiat bucățele și scorțișoara și din nou amestecăm.
Mai lăsăm merele pe foc până se topește untul și se omogenizează compoziția, apoi stingem focul și dăm vasul la rece.

Pregătim crema de vanilie.

Amestecăm amidonul cu zahărul, făina și puțin lapte rece.
Restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare, iar când este fierbinte, adăugăm amestecul de mai sus.
Amestecăm intens până când crema se îngroașă ca o budincă și fierbe creând bășicuțe.
Adăugăm ciocolata ruptă în bucăți, vanilia și din nou amestecăm până la omogenizare.
Stingem focul, acoperim crema cu o folie direct peste ea pentru a nu face crustă și o dăm la rece.
Crema va fi ceva mai groasă, aproape de consistența unei budinci.
Când este răcită, o mixăm și încorporăm mascarponele.

Asamblare Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Așezăm un rând de biscuiți în tavă și întindem peste ei jumătate din crema de vanilie.
Așezăm din nou un rând de biscuiți peste cremă și întindem peste ei crema de mere.
Urmează un alt rând de biscuiți, restul de cremă și terminăm cu un ultim rând de biscuiți.
Topim ciocolata la bain marie împreună cu untul și laptele, o omogenizăm și o turnăm fierbinte peste ultimul rând de biscuiți.
O întindem bine cu spatula de tort  și dăm tava cu tortul de biscuiți la rece pentru cel puțin o oră.
Nu este necesar să însiropăm biscuiții, deoarece se vor hidrata de la creme.
Nouă ne-a plăcut tare mult acest tort, sper să vă placă și vouă dacă îl veți încerca!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive