Când spun Maioneză preparată altfel decât în modul clasic, mă refer la faptul că este preparată folosind oul întreg, nu doar gălbenușul și folosind blenderul în locul mixerului.

Să presupunem că ne-a părăsit mixerul și nu vrem să ne întoarcem la metoda lingurei de lemn pentru prepararea maionezei.

Atunci folosim blenderul, fie el vertical sau din cel încorporat.

Iar eu am folosit al meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, care este o adevărată bijuterie în bucătărie.

Despre acesta am povestit mai multe AICI și îl găsiți în magazinul online Una Doua.

Găsiți pe site o colecție interesantă de Rețete preparate cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality și-o să vedeți că nu îl laud degeaba.

Iar ideea acestei maioneze preparată la blender am preuat-o de la Gicuța – Bunătăți din bucătăria Gicuței, căreia îi mulțumesc mult pentru inspirație! :-*

Ingrediente

  • 1 ou întreg
  • 1 lingură muștar clasic
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri apă minerală, rece
  • 500 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Iată cât de simplu facem Maioneză preparată altfel decât în modul clasic.

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei.
Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică.
În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei.
Îl adăugăm pe tot odată și din nou pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet.
La final se adaugă apa minerală, pentru cremozitate și, după gust, zeamă de lămâie.
Concluzia finală: se poate prepara maioneză și la blender!
Dezavantajul este că se scoate mai greu din recipientul blenderului și mai rămâne pe pereții acestuia, dar nu e cine știe ce pierdere.
Recomand cu drag această Maioneză preparată altfel decât în modul clasic!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive