Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă

de Maria Udrea
2038 vizualizări
Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă

Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă face parte din colecția mea de Negrese cu ciocolată, însă nu a ieșit atât de neagră pentru că ciocolata nu a fost topită și nu s-a dispus uniform, fapt pentru care este mai specială.

Am măcinat ciocolata în robot, dar am avut grijă să rămână și bucăți mai mari pentru un gust și un aspect mai deosebit.

Mi-au plăcut în mod deosebit și culoarea și textura, dar și gustul este pe măsură!

Mergea și o cremă deasupra, ca la această Negresă cu ciocolată și cremă de lămâie, sau la această Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci, dar a fost perfectă și așa simplă, pudrată cu zahăr vanilat.

Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucăPrăjitura cu ciocolată amăruie și nucăPrăjitura cu ciocolată amăruie și nucă

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 8 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 200 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie cu 74% cacao
  • 200 g nucă
  • puțină sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.
  • zahăr vanilat pentru pudrat

[/ingredients]

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 35 minute

Porții: 25-30

Dimensiuni tavă: 23/40 cm

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.
Măcinăm nuca grosier.
Măcinăm și ciocolata tot grosier.
Măcinându-le la robot nu vor ieși uniforme, o parte vor fi măcinate fin, iar o parte mai grosier, ceea ce va influiența textura prăjiturii, în bine, părerea mea.
Măcinăm și zahărul, pentru a se bate bezeaua mai bine și mai rapid.

Preparare Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea foarte fermă.
Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și din nou omogenizăm compoziția.
Urmează făina, adăugată treptat, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Până aici am folosit mixerul, apoi l-am înlăturat și am folosit o spatulă.
Amestecăm nuca măcinată cu ciocolata, de asemeni măcinată și le încorporăm în compoziție, treptat și amestecând ușor cu spatula, cu mișcări circulare, de jos în sus.
Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt, iar pereții îî ungem cu ulei și presărăm puțină făină și întindem compoziția uniform în ea.
Coacem Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
O lăsăm, apoi, să se tempereze în tavă 10-15 minute, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.
Sper să vă încânte rețeta mea de prăjitură cu ciocolată amăruie și nucă și să o testați!
Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucăPrăjitura cu ciocolată amăruie și nucăPrăjitura cu ciocolată amăruie și nucă

[/preparare]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: