Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă face parte din colecția mea de Negrese cu ciocolată, însă nu a ieșit atât de neagră pentru că ciocolata nu a fost topită și nu s-a dispus uniform, fapt pentru care este mai specială.

Am măcinat ciocolata în robot, dar am avut grijă să rămână și bucăți mai mari pentru un gust și un aspect mai deosebit.

Mi-au plăcut în mod deosebit și culoarea și textura, dar și gustul este pe măsură!

Mergea și o cremă deasupra, ca la această Negresă cu ciocolată și cremă de lămâie, sau la această Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci, dar a fost perfectă și așa simplă, pudrată cu zahăr vanilat.

Ingrediente

  • 8 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 200 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie cu 74% cacao
  • 200 g nucă
  • puțină sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 35 minute

Porții: 25-30

Dimensiuni tavă: 23/40 cm

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.
Măcinăm nuca grosier.
Măcinăm și ciocolata tot grosier.
Măcinându-le la robot nu vor ieși uniforme, o parte vor fi măcinate fin, iar o parte mai grosier, ceea ce va influiența textura prăjiturii, în bine, părerea mea.
Măcinăm și zahărul, pentru a se bate bezeaua mai bine și mai rapid.

Preparare Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea foarte fermă.
Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și din nou omogenizăm compoziția.
Urmează făina, adăugată treptat, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Până aici am folosit mixerul, apoi l-am înlăturat și am folosit o spatulă.
Amestecăm nuca măcinată cu ciocolata, de asemeni măcinată și le încorporăm în compoziție, treptat și amestecând ușor cu spatula, cu mișcări circulare, de jos în sus.
Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt, iar pereții îî ungem cu ulei și presărăm puțină făină și întindem compoziția uniform în ea.
Coacem Prăjitura cu ciocolată amăruie și nucă la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
O lăsăm, apoi, să se tempereze în tavă 10-15 minute, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.
Sper să vă încânte rețeta mea de prăjitură cu ciocolată amăruie și nucă și să o testați!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive