Pentru că ardeii pe care i-am procurat anul acesta au fost foarte iuți, i-am conservat în oțet sub formă de Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde.

Anul trecut rețeta mea de Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet a avut un mare succes și a inspirat pe mulți consumatori de picanterii.

Anul acesta, dispunând și de multă fasole verde și pentru că o folosesc în combinație cu ardeii iuți și la această rețetă: Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, m-am gândit s-o introduc și în rețeta de față.

Și foarte bine s-a combinat cu ardeii și ceapa!

Față de rețeta anterioară, am modificat puțin și cantitățile la lichide, punând mai mult oțet.

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuți, verzi și roșii
  • 500 g ceapă galbenă și roșie
  • 500 g păstăi de fasole verde
  • 750 ml oțet
  • 250 ml apă
  • 1 lingură sare pentru murături
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 linguriță boabe de coriandru
  • 4 foi de dafin

Mod de preparare

Cum preparăm Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde!

Mai întâi pregătim fasolea verde pe care o curățăm de capete, o spălăm bine și o scufundăm pentru 2-3 minute în apă clocotită cu sare.
O scoatem într-o sită și o lăsăm la scurs și la răcit.
Trebuie să se pătrundă ușor, nu foarte mult ca și când am găti-o.
Curățăm ceapa, o clătim, o tocăm solzișori și o punem într-un vas încăpător.
Tocăm mărunt și fasolea verde și o amestecăm cu ceapa.
Spălăm bine ardeii și îi tocăm rondele, apoi îi adăugăm peste ceapă și fasolea verde.
Amestecăm, într-un vas, oțetul cu apa, sarea și zahărul, adăugăm și condimentele și punem vasul la foc mediu.
Amestecăm constant în lichid pentru a se dizolva sarea și zahărul și îl lăsăm să fiarbă pentru câteva clocote să se întrepătrundă aromele condimentelor.
Turnăm, apoi, lichidul fierbinte, trecut prin sită, peste ingredientele din celălalt vas.
Le amestecăm bine să se undească uniform și le transferăm în borcane, îndesând bine ingredientele.
Putem să punem de la început ingredientele în borcane și să turnăm lichidul peste ele, dar opărindu-le în prealabil, ele se mai strâng și le putem îndesa mai bine.
Înfiletăm capacele și acoperim borcanele cu pături pentru a se răci lent.
Foarte bună va fi mai târziu această Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde, servită cu diverse preparate!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive