Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde

de Maria Udrea
1670 vizualizări
Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde

Pentru că ardeii pe care i-am procurat anul acesta au fost foarte iuți, i-am conservat în oțet sub formă de Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde.

Anul trecut rețeta mea de Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet a avut un mare succes și a inspirat pe mulți consumatori de picanterii.

Anul acesta, dispunând și de multă fasole verde și pentru că o folosesc în combinație cu ardeii iuți și la această rețetă: Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, m-am gândit s-o introduc și în rețeta de față.

Și foarte bine s-a combinat cu ardeii și ceapa!

Față de rețeta anterioară, am modificat puțin și cantitățile la lichide, punând mai mult oțet.

Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde

Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde

Pentru că ardeii pe care i-am procurat anul acesta au fost foarte iuți, i-am conservat… Muraturi Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuți, verzi și roșii
  • 500 g ceapă galbenă și roșie
  • 500 g păstăi de fasole verde
  • 750 ml oțet
  • 250 ml apă
  • 1 lingură sare pentru murături
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 linguriță boabe de coriandru
  • 4 foi de dafin

Mod de preparare

Cum preparăm Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde!

Mai întâi pregătim fasolea verde pe care o curățăm de capete, o spălăm bine și o scufundăm pentru 2-3 minute în apă clocotită cu sare.
O scoatem într-o sită și o lăsăm la scurs și la răcit.
Trebuie să se pătrundă ușor, nu foarte mult ca și când am găti-o.
Curățăm ceapa, o clătim, o tocăm solzișori și o punem într-un vas încăpător.
Tocăm mărunt și fasolea verde și o amestecăm cu ceapa.
Spălăm bine ardeii și îi tocăm rondele, apoi îi adăugăm peste ceapă și fasolea verde.
Amestecăm, într-un vas, oțetul cu apa, sarea și zahărul, adăugăm și condimentele și punem vasul la foc mediu.
Amestecăm constant în lichid pentru a se dizolva sarea și zahărul și îl lăsăm să fiarbă pentru câteva clocote să se întrepătrundă aromele condimentelor.
Turnăm, apoi, lichidul fierbinte, trecut prin sită, peste ingredientele din celălalt vas.
Le amestecăm bine să se undească uniform și le transferăm în borcane, îndesând bine ingredientele.
Putem să punem de la început ingredientele în borcane și să turnăm lichidul peste ele, dar opărindu-le în prealabil, ele se mai strâng și le putem îndesa mai bine.
Înfiletăm capacele și acoperim borcanele cu pături pentru a se răci lent.
Foarte bună va fi mai târziu această Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde, servită cu diverse preparate!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: