Chiar dacă pare nefinalizat, pentru că nu am mai apucat să-l decorez, m-am gândit să nu las neîmpărtășit cu voi, acest delicios Tort cu pișcoturi de cacao și cremă cu fructe.

A rămas nedecorat, pentru că a fost transportat departe, direct asamblat în tavă.

Nu mi-am mai permis să iau după mine și ustensile pentru decorat și nici timp nu aș fi avut să-l decorez.

Însă vă asigur că a fost apreciat chiar și fără decor, dar promit că o să-l repet, că prea bun a fost și îl voi prezenta și decorat frumos!

Face parte din categoria deserturilor rapide fără coacere, precum este și acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, sau acest Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe.

Pișcoturile cu cacao sunt de mare efect fiind și gustoase și aspectuoase!

Le-am descoperit cu ceva timp în urmă în rețetele Laurei – Laura’s sweets și le tot folosesc în diverse deserturi de atunci. Mulțu, Lăurici! :-*

Ingrediente

  • Pentru o tavă de cozonac (L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm):
  • 50 pișcoturi cu cacao
  • 2 cutii de compot din fructe tropicale ( 2×420 g)
  • 600 g ciocolată albă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 500 g mascarpone
  • 20 g gelatină

Mod de preparare

Pregătim crema pentru Tort cu pișcoturi de cacao și cremă cu fructe.

Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.
Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.
Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând intens până la topirea acesteia.
După ce omogenizăm bine compoziția, o dăm la rece, mai întâi în cămară, apoi la frigider.
O lăsăm la frigider 30-40 de minute, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate.
Încorporăm și mascarponele și gelatina, hidratată în 2 linguri de sirop de la compot, apoi diluată pe baie de aburi.
Pentru că atât ciocolata albă, cât și frișca lichidă( La Dorna) sunt dulci, potrivim gustul cremei cu zeamă de lămâie.
Încorporăm, apoi, fructele din compot, bine scurse și omogenizăm crema.

Asamblare Tort cu pișcoturi de cacao și cremă cu fructe.

Îmbrăcăm interiorul tăvii cu folie alimentară și asamblăm rapid tortul, până nu se întărește crema.
Trecem pe rând, pișcoturile prin siropul de la compot, doar pentru o fracțiune de secundă.
Așezăm în tavă un rând de pișcoturi, unul de cremă și tot așa până se termină crema, urmărind ca primul și ultimul strat să fie din pișcoturi.
Dăm tava cu tortul la frigider până când crema devine fermă și se poate porționa frumos.
După cum am spus, este simplu și ușor de preparat și se poate transporta foarte bine oriunde ne-am duce, chiar și pe vreme caniculară, dacă dispunem de o ladă frigorifică.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive