Pentru că ne plac mult sosurile albe, dar și friptura de pui, le-am combinat într-un preparat delicios și greu de refuzat: Copănele și piept de pui în sos bechamel picant.

Evit să prepar des astfel de sosuri, pentru că sunt foarte calorice, dar odată la 2-3 săptămâni simțim nevoia să ne răsfățăm cu ele.

Sunt foarte gustoase și se combină perfect cu carnea de pui, cu ciupercile, sau cu diverse ingrediente, cum am combinat și eu în rețeta: Piept de pui cu tortelloni în sos alb, sau în rețeta Paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb.

Ingrediente

  • 750 g copănele de pui
  • 450 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • nucșoară, după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cât se simplu și ușor pregătim , Copănele și piept de pui în sos bechamel picant.

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.
Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute.
Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins, până sunt frumos rumenite și bine pătrunse la interior.
Se pot prepara și la cuptor să evităm uleiul, dar ai mei le-au preferat prăjite, că sunt mult mai bune, dar și pentru că avem colesterolul în parametri normali 😀 😀
Scoatem carnea pe prosoape de hârtie absorbante și o scurgem bine de ulei.
Cât se prăjesc copănelele, pregătim sosul bechamel.
Topim untul într-un vas cu pereți dubli și adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de toată făina.
Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se crea cocoloașe.
Asezonăm, apoi sosul bechamel cu sare, piper alb și nucșoară, după gust și îl lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Scufundăm, apoi, carnea de pui în el și îl mai lăsăm să fiarbă  pentru alte 2-3 clocote, timp în care adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare.
După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime.
Servim delicioasele Copănele și piept de pui în sos bechamel picant, calde, simple, pentru că au de toate și sunt foarte gustoase!
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive