Plăcintă cu pește și piure de cartofi

de Maria Udrea
1714 vizualizări
Plăcintă cu pește și piure de cartofi

Aveam de mult în plan rețeta Plăcintă cu pește și piure de cartofi, de când am văzut într-o emisiune TV ceva asemănător  și mi-am dat seama că va fi fix pe gustul nostru.

Nu am reținut mot a mot rețeta, însă nici nu trebuie, rețetele se adaptează după gusturile fiecăruia, mereu spun asta.

Și pentru că am primit spre testare niște conserve de pește delicioase din brandul EVA de la Podravka, însoțite de niște condimente complementare, am testat câteva în această Plăcintă cu pește și piure de cartofi.

S-au potrivit perfect în combinație cu restul ingredientelor, dar n-aveau cum altfel, pentru că sunt bune rău servite și simple.

În perioada următoare voi genera și un concurs pe pagina de facebook ”Merisor si retetele ei”, cu un premiu generos ce va conține astfel de conserve și condimente.

Ingrediente

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 2 lingurițe condimente pentru cartofi de la Podravka
  • Pentru umplutură:
  • 1 fir mare de praz
  • 700 g legume mexicane, congelate
  • 1 conservă file de hering  în sos tomat, EVa – Podravka
  • 1 conservă file de hering  în sos tomat, EVa – Podravka
  • 1 conservă ton în ulei, EVA – Podravka
  • 1 conservă ton în brie, EVA – Podravka
  • 2 lingurițe condimente pentru pește
  • 200 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 100 g cașcaval

 

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni formă de copt: 25/25 cm

Mod de preparare

Pregătim piureul de cartofi.

Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi tăiem cuburi  și îi punem la fiert în apă rece, cât să fie acoperiți.
Adăugăm și 1/2 linguriță de sare și îi lăsăm să fiarbă până se zobesc, înlăturând spuma care se formează.
Apoi, scurgem apa și pasăm cartofii împreună cu untul. Nu adăugăm lapte, pentru că nu vrem să diluăm piureul. Pentru plăcintă trebuie să rămână mai ferm.

Pregătim umplutura pentru rețeta Plăcintă cu pește și piure de cartofi.

Cât timp fierb cartofii, nu stăm degeaba, ci pregătim ingredientele pentru umplutură.
Punem un vas cu apă rece și puțină sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm legumele mexicane, congelate.
Le lăsăm să fiarbă 6-8 minute, apoi le scurgem bine de apă.
Scurgem tonul și heringul de ulei și tonul celălalt de lichid.
Punem puțin din ulei într-o tigaie wok și călim în el prazul tăiat rondele.
Adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, amestecăm de câteva ori ingredientele pe foc, apoi stingem focul.
Adăugăm în tigaie peștele scurs, legumele mexicane, de asemeni, scurse și le amestecăm ușor.
Nu le amestecăm foarte mult pentru a nu se împrăștia peștele, ci a se menține mai grupat.
E mai de efect să găsești în plăcintă bucăți mai mari de pește la un loc.
Adăugăm cașcavalul ras care va constitui un element de legătură între ingrediente și condimentele pentru pește și iar amestecăm ușor.

Asamblare și coacere Plăcintă cu pește și piure de cartofi.

Așezăm acest amestec delicios la baza formei de copt, iar deasupra întindem piureul de cartofi.
Trasăm niște alveole cu furculița, deasupra piureului, pentru un aspect mai plăcut.
Printre alveole presărăm condimente de cartofi și puțin cașcaval ras.
Dăm tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-15 minute, până se gratinează frumos la suprafață.
Lăsăm, apoi, delicioasa plăcintă cu pește și piure de cartofi  să se tempereze, cel puțin 10 minute, apoi o porționăm și o servim după pofta inimii.
O putem presăra cu verdeață: mărar, pătrunjel, busuioc, pentru un plus de prospețime.
O putem servi cu un plus de ketchup ( așa au preferat-o ai mei), sau o putem servi cu o salată de legume, sau una de murături.
În orice variantă este delicioasă!
Să vă fie de folos!

Dacă vă plac rețetele mele, le puteți urmări și pe pagina de facebook Merisor si retetele ei pe care o puteți aprecia cu un like și puteți adera la grupul aferent acesteia Retete pentru toate gusturile.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: