Dacă tot este sezonul dovlecilor plăcintari, m-am gândit să profit de gustul lor nu numai în prăjituri și plăcinte, ci și în alte preparate cum este această Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine.

Am tot văzut că au tot preparat o astfel de supă, bucătărașii mei drăgălași și citindu-le rețetele, am știut că va fi pe placul meu.

Este gustoasă și hrănitoare, cu o culoare tare plăcută, iar servită cu semințe coapte și bacon rumenit pe niște grisine aromate, aș putea spune că a fost un adevărat deliciu.

Iar la prepararea acesteia am folosit minunatul și foarte utilul Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, despre care v-am tot povestit anterior.

Ingrediente

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 l apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 8 grisine cu rozmarin
  • 8 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit

Porții: 4

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm delicioasa Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine!

Curățăm toate legumele, le tocăm în cuburi, respectiv rondele și le punem la fiert în apă cât să fie acoperite.
Adăugăm și o linguriță de sare și lăsăm ingredientele să fiarbă până sunt bine pătrunse.
Între timp, rulăm feliile de șuncă pe grisine și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.
Le rumenim pentru 10 minute la 180 de grade.
Când legumele sunt bine pătrunse, scurgem supa și le adăugăm în recipientul blenderului.
Le transformăm rapid într-un piure cremos, cu o simplă apăsare pe butonul de pornire al blenderului.
Adăugăm brânza cremoasă, diluată cu puțină supă, puțin ghimbir răzuit, piper și nucșoară și frunze de busuioc.
Mai pornim odată blenderul să omogenizăm supa cremă, apoi o transferăm într-un vas, pe foc.
O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate gusturile și o mai diluăm, dacă necesită, cu supa lichidă, oprită.
Servim delicioasa Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine, presărată cu semințe de dovleac coapte.
Este foarte bună, dar și foarte sățioasă!
Să vă fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive