Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

de Maria Udrea
1372 vizualizări
Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

Dacă tot este sezonul dovlecilor plăcintari, m-am gândit să profit de gustul lor nu numai în prăjituri și plăcinte, ci și în alte preparate cum este această Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine.

Am tot văzut că au tot preparat o astfel de supă, bucătărașii mei drăgălași și citindu-le rețetele, am știut că va fi pe placul meu.

Este gustoasă și hrănitoare, cu o culoare tare plăcută, iar servită cu semințe coapte și bacon rumenit pe niște grisine aromate, aș putea spune că a fost un adevărat deliciu.

Iar la prepararea acesteia am folosit minunatul și foarte utilul Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, despre care v-am tot povestit anterior.

Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 l apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 8 grisine cu rozmarin
  • 8 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit

[/ingredients]

Porții: 4

Timp de preparare: 35 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu preparăm delicioasa Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine!

Curățăm toate legumele, le tocăm în cuburi, respectiv rondele și le punem la fiert în apă cât să fie acoperite.
Adăugăm și o linguriță de sare și lăsăm ingredientele să fiarbă până sunt bine pătrunse.
Între timp, rulăm feliile de șuncă pe grisine și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.
Le rumenim pentru 10 minute la 180 de grade.
Când legumele sunt bine pătrunse, scurgem supa și le adăugăm în recipientul blenderului.
Le transformăm rapid într-un piure cremos, cu o simplă apăsare pe butonul de pornire al blenderului.
Adăugăm brânza cremoasă, diluată cu puțină supă, puțin ghimbir răzuit, piper și nucșoară și frunze de busuioc.
Mai pornim odată blenderul să omogenizăm supa cremă, apoi o transferăm într-un vas, pe foc.
O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate gusturile și o mai diluăm, dacă necesită, cu supa lichidă, oprită.
Servim delicioasa supă cremă de dovleac, presărată cu semințe de dovleac coapte.
Este foarte bună, dar și foarte sățioasă!
Să vă fie de folos!
Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisineSupă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

 

Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: