Bulz cu brânză de burduf și cârnați

de Maria Udrea
1810 vizualizări
Bulz cu brânză de burduf și cârnați Maestro

Pentru că ne place în mod deosebit mămăliguța, în weekend am preparat o delicioasă rețeta de bulz cu brânză de burduf și cârnați.

Sincer, nu mai preparasem un bulz de ceva vreme, așa că a fost bine venit și savurat cu mare poftă.

Chiar dacă este un preparat destul de caloric, merită să ne răsfățăm din când în când cu el.

Și am combinat în acest bulz două tipuri de cârnați afumați și chorizo din gama MAESTRO-Caroli , niște produse extrem de gustoase, preparate cu ingrediente naturale.

Au devenit cârnații noștri favoriți, de acum înainte și îi recomand tuturor cu toată încrederea!

Vedeți pe blog și rețeta Taci si-nghite, dar și o rețetă de Mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok, ce vă pot inspira!

Bulz cu brânză de burduf și cârnați Maestro

Bulz cu brânză de burduf și cârnați

Pentru că ne place în mod deosebit mămăliguța, în weekend am preparat o delicioasă rețeta… Porc Bulz cu brânză de burduf și cârnați European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Porții: 4; Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente

  • 150 g cârnați MAESTRO, subțiri
  • 150 g cârnați MAESTRO, groși
  • 150 g salam MAESTRO, chorizo
  • 150-200 g untură pentru prăjit cârnații( sau ulei)
  • 4 ouă fierte
  • 250 g brânză de burduf
  • 100 g mozzarella
  • 25 g unt
  • Pentru mămăliguță:
  • 750 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 250 g mălai
  • 25 g unt

[/ingredients]

Mod de preparare

Preparăm mămăliguța pentru rețeta Bulz cu brânză de burduf și cârnați

Punem apa la fiert, într-un vas cu pereți dubli, sau un tuciuleț, de preferință.
Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea, amestecăm până se dizolvă, apoi adăugăm o mână de mălai și din nou amestecăm.
Când mălaiul adăugat se hidratează bine, începem să presărăm restul de mălai, amestecând intens cu o spatulă, o lingură de lemn, sau un tel siliconic, în formă de pară.
Bunica mea avea un tel din lemn, de fapt era o crenguță de pom cu multe ramificații, bine curățită. Spunea ea că nu este bine să amestecăm mămăliguța cu ceva metalic, pentru că își schimbă gustul.
Deci, amestecăm periodic în mămăliguță, până când mălaiul este bine hidratat. La final, încorporăm puțin unt și lăsăm mămăliguța 5-6 minute să se tempereze, înainte de a asambla bulzul.

Între timp, pregătim și restul ingredientelor pentru rețeta Bulz cu brânză de burduf și cârnați

Fierbem ouăle, pentru 7-8 minute, în apă cu puțină sare și puțin oțet să nu se spargă.
Le scoatem în apă rece și le crăpăm pentru a se curăța bine. Le lăsăm să se răcească, le curățăm și le tăiem în sferturi, sau rondele.
Prăjim cârnații în untură, sau ulei, apoi îi scoatem într-o sită să se scurgă, sau pe prosoape de hârtie.
Îi tăiem rondele.

Asamblăm deliciosul Bulz cu brânză de burduf și cârnați

Tapetăm niște forme de mini tarte sau de savarine cu hârtie de copt.
Punem la bază 2 felii subțiri de unt, apoi un strat de mămăliguță, unul de brânză feliată, iar mămăliguță, felii de ouă, mămăliguță, rondele de cârnați și din nou mămăliguță.
Este bine ca mămăliguța să fie mai subțire să poată îmbrăca lejer ingredientele dintre straturi.
Deasupra radem puțină mozzarella și dăm formele cu buz la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade, sau până când bulzurile sunt frumos gratinate.
Le servim calde, simple sau cu iaurt, cu smântână, după preferințe.
Mulțumesc frumos celor de la Caroli, pentru cârnații delicioși, care au înnobilat gustul bulzului!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: