Nici nu vă pot spune în cuvinte cât de bună este această Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, preparată la rece, fără lapte praf și fără cacao.

Este preparată numai cu ingrediente de calitate de la Sano Vita, cărora le mulțumesc frumos pentru coletul mult prea generos de produse, în posesia căruia am intrat prin intermediul prietenilor de la More Than Pub, cărora le sunt profund recunoscătoare.

Cât despre rețeta de Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, este  foarte simplă și rapid de preparat, dacă ai un blender electric la îndemână, sau un chopper.

Despre produsele Sano Vita eu am mai povestit în multe rețete de pe blog, pentru că le folosesc des și le recomand cu mare încredere.

Sunt bune, sunt sănătoase, sunt accesibile ca preț și cuprind o arie diversă de ingrediente.

Am mai preparat anterior o rețetă de Ciocolată de casă fără lapte praf, dar nu la rece, însă mult diferită față de cea actuală și ca gust și ca textură.

Bune ambele, oricum!

Ingrediente

  • 250 g curmale uscate, fără sâmburi
  • 150 g caju crud
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 2 linguri pudră de roșcove
  • 2 linguri lapte de orez
  • 1 praf de sare
  • câțiva fulgi de cocos și câteva fructe goji

Porții: 6

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm rețeta de Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale!

Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele fără sâmburi Sano Vita și caju-ul  crud Sano Vita și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste.
Adăugăm și uleiul de cocos, un praf de sare și pudra de roșcove.
Omogenizăm bine amestecul, picurând câte puțin din laptele de orez.
Vom obține o pastă ușor lipicioasă și unsuroasă, pe care o putem modela cu mâna.
Adăugăm și puține semințe de goji și fulgi de cocos, pentru un plus de gust și culoare.
Amestecăm bine totul și umplem cu acest amestec forme de ciocolată, sau, ca în cazul meu, niște cornete de înghețată.
Presăm bine compoziția de ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, în cornete să nu rămână goluri de aer.
Dăm cornetele cu ciocolată la frigider pentru aproximativ o oră.
În acest timp textura ciocolatei devine fermă, dar, totuși, ușor cremoasă.
Noi n-am rezistat decât 30 de minute, apoi am servit, că suntem mari pofticioși.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive