Azi mi-am delectat familia cu o delicioasă ciorbă din afumătură de porc cu zeamă de varză la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Abia am așteptat să fie gata zeama de varză ca să prepar o astfel de ciorbă mult îndrăgită de toți!

Despre acest aparat de gătit, care a poposit în bucătăria mea pentru a fi testat, am povestit și anterior, la rețeta Iepure cu praz și măsline.

Deja de la prima rețetă l-am îndrăgit la maxim, pentru că e minunat!

Pur și simplu sunt înglobate 12 aparate de gătit într-unul singur, având 8 setări rapide de gătit: Meat/Steaw (carne/tocănițe), Beans/Chilli (fasole), Rice/Risotto (orez), Yogurt (iaurt), Poultry (pasare), Dessert (desert), Soup (supa) și funcție Manuală, gătire lentă și 4 moduri de preparare: gătire rapidă( sub presiune), gătire lentă, saute și gătire la abur.

Se poate găti în el pentru 6 persoane, într-un timp extrem de scurt, având o capacitate de 5,6 l și o putere de 1000 W.

Are un design tare plăcut, mod de utilizare digital și își găsește cu ușurință loc în orice bucătărie.

Înlocuiește cu mare succes aragazul și alte aparate de gătit, iar mâncărurile sunt mult mai gustoase.

 

Ingrediente

  • 500 g ciolan de porc, afumat
  • 300 g scăriță de porc, afumată
  • 4 cepe micuțe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/4 varză acră, mai micuță
  • 250 ml suc de roșii
  • 1, 5 l apă
  • 1 l zeamă de varză
  • puțin cimbru uscat
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de leuștean verde

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm rețeta Ciorbă din afumătură de porc cu zeamă de varză la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Punem în vasul multicookerului carnea de porc porționată și bine clătită cu apă caldă.

Adăugăm 1 l apă rece, sau atât cât să fie carnea acoperită bine.

Așezăm capacul rotindu-l din poziția deschis spre poziția închis, conform semnelor cu cele două lacăte.

Rotim și supapa spre poziția închis.

Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul MEAT/STEW, presiune High iar timpul de gătire îl setăm pentru 20 de minute, având în vedere că avem carnea ușor procesată termic.

Dacă folosim oase de porc proaspete, setăm timpul pentru 40 de minute.

Apăsăm butonul Start, iar pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la presiunea dorită, apoi eliberează un semnal sonor  și apare timpul setat pentru gătit.

După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune trece automat pe modul KEEP WARM, mod ce păstrează mâncarea la cald pentru patru ore, maxim.

Apăsăm butonul START/STOP.

Cu ajutorul unei spatule cu coadă mai lungă, împingem butonul de la supapa de presiune spre poziția deschis. Putem folosi mănuși.

Nu deschidem capacul până când nu se elimină tot aburul.

Apoi rotim capacul spre poziția deschis, îl ridicăm, așteptăm câteva minute și scoatem vasul, folosind mănuși.

Strecurăm carnea, o clătim cu apă călduță, ștergem vasul cu un prosop de hârtie absorbant și punem carnea la loc în el.

Punem vasul la locul lui, în Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Strecurăm supa și o adăugăm peste carne. Prin acest mod înlăturăm spuma care se formează în timpul fierberii și se depune pe pereții vasului și pe carne.

Mai adăugăm 1 l de apă  și legumele curățate și tocate și așezăm capacul rotindu-l pe poziția închis.

Setăm programul SOUP, presiunea High, pentru 20 de minute.

Din nou vom avea pe ecran afișajul HEAT, apoi semnal sonor și afișarea timpului setat.

După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune trece automat pe modul KEEP WARM.

Apăsăm butonul START/STOP, eliberăm presiune, deschidem capacul și adăugăm pasta de roșii, cimbrul, zeama de varză și varza tocată mărunt.

Închidem din nou capacul și setăm programul SOUP pentru 10 minute.

La final, adăugăm verdeața tocată.

Servim delicioasa ciorbă din afumătură de porc cu zeamă de varză la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, fierbinte, cu ardei iute și pâine de casă.

Putem adăuga și smântână ca la ciorba ardelenească.

Despre minunatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, puteți afla mai multe detalii accesând acest link:  https://goo.gl/47BLsS.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive