Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată

de Maria Udrea
1420 vizualizări
Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată

Ne plac mult ficățeii de pui, preparați fie simpli, la tigaie, fie cu sos de roșii, dar ne plac în mod deosebit acești Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată!

Și sunt preparați într-un mod mai deosebit, la friteuză cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv.

Friteuza aceasta este o comoară în bucătăria mea, mă ajută să militez pentru un stil de viață mai sănătos, pornind de la modul de preparare al mâncărurilor.

Mă ajută să exclud o parte din grăsimile pe care le foloseam la gătit, pentru că pot pregăti la ea diverse preparate, fără pic de ulei sau alte grăsimi.

Iar timpul de preparare este mult mai scurt decât în modul clasic, deci încă un plus pentru ea.

Am mai preparat anterior, tot cu ajutorul acestei friteuze, rețeta Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval, de care am fost tare încântați.

Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumatăFicăței de pui în crustă de șunculiță afumată

Porții: 4; Timp de preparare: 40 minute

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g ficăței de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei afumată
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 200 g șunculiță afumată, feliată subțire
  • Pentru servit:
  • cartofi natur cu mult pătrunjel verde
  • gogoșari în oțet

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu pregătim delicioșii Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată!

Punem un vas cu 1 litru de apă, pe foc, iar la primul clocot adăugăm o linguriță de sare, puțin cimbru uscat și 2 foi de dafin.
Lăsăm apa să fiarbă puțin, apoi introducem ficățeii de pui, curățați și bine clătiți.
Îi lăsăm să fiarbă aproximativ 5 minute, apoi îi punem într-o sită la scurs și presărăm peste ei, boia de ardei afumată.
Recurgem la procedeul de a fierbe puțin ficățeii, pentru a-i sigila și a scăpa de sângele care iese din ei, în timpul preparării.
Nu fierbem ficățeii definitiv, ci doar până își schimbă ușor culoarea.
Lăsăm, ficățeii să se tempereze ușor, apoi îi înfășurăm în câte una sau două felii de șunculiță afumată.
Îi așezăm în sita friteuzei cu aer cald și setăm friteuza pe programul Pui, pentru 20 de minute.
După 10 minute, întoarcem rapid ficățeii pe partea cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Îi întoarcem numai dacă sunt așezați pe mai multe straturi, ca în cazul meu.
Servim delicioșii Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată, cu cartofi natur, presărați cu mult pătrunjel verde și cu niște gogoșari în oțet, că tare bine merg cu ficățeii.
Rețeta mea pentru cartofii natur o găsiți AICI.
Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: