Ce inspirată am fost luând de la țară mai mult lapte proaspăt, pentru că o parte din el l-am folosit la acest delicios Iaurt natural din lapte de vacă preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Nici nu vă închipuiți cât de perfect a ieșit, mai ales pentru că am folosit lapte natural, de vacă!

Și  a fost gata de servit în aproximativ 10 ore, comparând cu timpul de 2 zile, cât ar fi durat dacă îl pregăteam în mod normal. Adică lăsând laptele la loc cald până se transformă în iaurt natural, sau lapte prins, cum i se spune în zona de unde sunt eu.

Despre minunatul aparat Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, am povestit și anterior, în rețeta Ciorbă din afumătură de porc cu zeamă de varză și în rețeta Iepure cu praz și măsline.

Eu l-am avut în bucătăria mea pentru a-l testa. Însă, sper să poposească, în curând și definitiv ,printre gadgeturile mele culinare, pentru că l-am îndrăgit prea tare și mi-l doresc mult.

Ingrediente

  • 2 l lapte natural de vacă, proaspăt
  • 400 g iaurt natural

Mod de preparare

Iată ce simplă este rețeta Iaurt natural din lapte de vacă preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Mai întâi diluăm iaurtul natural cu puțin lapte proaspăt, apoi turnăm treptat și restul de lapte, omogenizând amestecul.

Îl turnăm în vasul multicookerului.

Așezăm capacul rotindu-l din poziția cu semn de lacăt deschis spre poziția cu semn de lacăt închis.

Supapa o lăsăm pe poziția deschis.

Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul Yogurt.

Se va seta implicit o durată de 8 ore și temperatura LOW.

Mergem pe mâna aparatului și lăsăm setarea implicită.

Apăsăm butonul Start. Pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la presiunea dorită. Apoi eliberează un semnal sonor  și apare timpul setat pentru gătit.

După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor. Aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune se oprește, fără a mai trece de data aceasta pe modul de păstrare a alimentelor la cald.

Deconectăm aparatul de la sursa de curent. Rotim capacul spre poziția deschis și scoatem vasul cu deliciosul iaurt.

Îl lăsăm să se tempereze 10-15 minute în cămară, sau pe balcon. Apoi îl dăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi.

Nu este recomandat să umblăm la el până nu se răcește definitiv, pentru că îi putem influența textura.

Răcindu-se la frigider, rămâne gros și nu se formează mult lichid, adică zer.

Textura iaurtului va depinde implicit și de tipul de lapte folosit, de consistența acestuia în grăsimi, etc.

Se poate prepara iaurt natural și fără a amesteca laptele cu un iaurt deja preparat. Diferența este că va ieși mai puțin gros și se va forma mult zer. Vă spun asta din proprie experiență, pentru că am preparat foarte des iaurt, mama mea având vacă la țară.

Sper să vă încânte această rețetă de Iaurt natural din lapte de vacă preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, dar, mai ales, sper să vă încânte aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, despre care puteți afla mai multe urmând acest link: https://goo.gl/47BLsS.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive