Pentru că am primit de la părinții mei niște carne de iepure din cel de curte, m-am gândit să prepar rețeta Iepure cu praz și măsline la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Este vorba de un aparat electric care folosește 4 moduri de preparare: gătire rapidă( sub presiune), gătire lentă, saute și gătire la abur.

Este foarte ușor de folosit, având 8 setări rapide de gătit, pentru o varietate de rețete: Meat/Steaw (carne/tocănițe), Beans/Chilli (fasole), Rice/Risotto (orez), Yogurt (iaurt), Poultry (pasare), Dessert (desert), Soup (supa) și funcție Manuală.

Este ideal pentru atunci când nu ai timp prea mult de stat în bucătărie, pentru că îți preia o parte mare din procesul de pregătire a preparatelor.

Doar trebuie să pregătești toate ingredientele și le așezi în vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Apeși câteva butoane și mâncarea se va găti singură, fără să amesteci, fără să adaugi pe rând ingredientele și fără să ai grija stingerii focului.

După expirarea timpului de preparare, aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune trece automat la setarea Keep Warm pentru a menține preparatul cald și asta durează 4 ore.

Deci putem să ne relaxăm, sau să întreprindem alte activități, în timp ce aparatul gătește pentru noi. Și în plus, are un consum scăzut de energie, comparativ cu alte aparate de gătit, folosite.

Am testat de data aceasta funcția de gătire lentă, pentru că am avut destul timp la dispoziție până la ora mesei și pentru că îmi place mult cum se păstrează gusturile și aromele la gătirea lentă.

Ingrediente

  • 500 g carne de iepure
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 150 g măsline cu sâmburi
  • 300 g pastă de roșii
  • sare, după gust
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim ingredientele pentru rețeta Iepure cu praz și măsline la Multicooker.

Porționăm carnea bine spălată și curățată și o stropim cu zeamă de lămâie pentru frăgezire.

Presărăm sare peste ea și o lăsăm la odihnit, la rece, până pregătim restul ingredientelor.

Scurgem măslinele, le clătim și le lăsăm pentru câteva minute în apă rece.

Curățăm prazul, îl spălăm și îl tocăm rondele, la fel și morcovii.

Curățăm ardeiul și îl tocăm fâșii.

Scurgem ciupercile și le tocăm mai mărunt.

Când avem toate aceste ingrediente pregătite dăm startul preparării rețetei Iepure cu praz și măsline la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Turnăm uleiul în oala aparatului, apoi adăugăm pe rând toate legumele, apoi pasta de roșii, ierburile de grădină uscate și carnea.

Turnăm apă doar atât cât să fie ingredientele acoperite. Punem capacul aparatului, comutându-l pe poziția închis, adică spre semnul de pe vas,  cu lacăt închis.

Ne asigurăm ca supapa de pe capac să fie în poziția pentru eliberare a aburului, pentru că la gătirea lentă nu avem nevoie de presiune.

Conectăm aparatul la sursa de tensiune și apăsăm tasta slow cook.

Alegem modul de temperatură apăsând tasta high și setăm timpul pentru 4 ore.

Și gata, putem pleca la piață, la coafor sau putem face orice altceva numai mâncare, nu.

Mâncarea o prepară minunatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

După expirarea timpului, deschidem capacul rotindu-l spre semnul cu lacăt deschis și testăm ingredientele dacă sunt pătrunse.

Dacă nu sunt bine pătrunse, putem să mai prelungim durata de preparare cu 30 de minute, sau 1 oră, după caz.

La mine au fost pătrunse suficient, doar morcovii au rămas ușor al dente, dar tare buni au fost așa.

Carnea a fost foarte fragedă, dar depinde și aici de cât de fraged este iepurele.

Presărăm pătrunjel verde tocat și servim deliciosul preparat, alături de familie.

Un alt plus pentru acest Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune este faptul că se curăță ușor.

Piesele de pe capac, respectiv garnitura și supapa  se desfac ușor și le putem curăța sub jet de apă.

Pentru mai multe detalii despre aparat, puteți acesa acest link: https://goo.gl/47BLsS.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive