Tot gândindu-mă ce să mai pun în pachetele pentru gustarea de la serviciu, mi-a venit ideea să prepar această Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella, care a ieșit tare bună.

Aluatul de plăcintă este unul foarte pufos, preparat cu bere cu ghimbir și puțină drojdie, cârnații sunt ușor picanți, iar mozzarella am combinat-o cu puțin chimen, frunze de busuioc și ketchup.

Cum să nu iasă bună la așa combinație!

Feliată în triunghiuri, sau în felii subțiri, este ideală a fi servită în pauza de masă de la serviciu.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 /4 linguriță sare
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bere cu ghimbir fără alcool
  • 50 ml apă caldă
  • Pentru umplut:
  • 7 cârnați ușor picanți, subțiri
  • puțin ketchup
  • Pentru gratinat:
  • 100 g mozzarella
  • puțin ketchup
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 1 linguriță semințe de chimen

Porții: 10-12

Timp de pregătire: 30 minute

Timp de preparare 35 minute

Diametrul formei de copt: 26 cm

Mod de preparare

Pregătire aluat pentru rețeta Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella.

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.
Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină.
O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea, uleiul și berea cu ghimbir și amestecăm totul, adunând și făina de pe margini.
Frământăm un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm, pe care nu îl vom lăsa la dospit ca la pâine.
Se va dospi în timp ce lucrăm cu el.

Asamblare și coacere Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Împărțim aluatul în 7 bucăți aproximativ egale, pe care le întindem în forme dreptunghiulare, de lungimea cârnaților.
Le ungem la un capăt cu puțin ketchup, așezăm câte un cârnat pe margine și îl rulăm cu aluatul.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, în formă de spirală, începând de la margini către interior.
Punem rulourile unul în prelungirea celuilalt, înbrăcând baza formei de copt.
Cu o foarfecă de bucătărie, sau cu un cuțit, tăiem aluatul din loc în loc străpungând ușor și cârnații.
Facem asta pentru a se coace bine cârnații din interior, lăsând să pătrundă mai rapid aerul cald la ei.
Dăm forma cu delicioasa Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella la cuptor pentru 35 de minutem la 180 de grade.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, scoatem plăcinta din cuptor și presărăm peste ea mozzarella rasă, frunze de busuioc rupte, ketchup și chimen.
Se va gratina frumos și va fi mai aspectuoasă așa în mozaic.
O lăsăm să se tempereze ușor și o putem porționa, pentru că este foarte bună și caldă, servită cu ketchup.
Ce rămâne, luăm la pachet a doua zi.
Să vă fie de folos!

Poate vă inspiră și rețeta de Pizza cu coroniță de cârnați, sau rețeta de Plăcintă împletită cu cârnați. Ambele sunt delicioase și de mare efect!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive