Pentru că pregătesc deseori, pentru mesele de sărbători, mini tarte umplute cu diverse paste sau salate, m-am gândit să vă prezint separat rețeta de aluat fraged pentru mini tarte sărate.

Coșulețele pentru mini tarte le coc pe flacără, într-o forma specială, dar merg la fel de bine și la cuptor, numai că sunt mai migăloase.

Și pentru că sigur o să mă întrebați, presa cu forme pentru mini tarte am achiziționat-o de la Nati Shop.

Găsiți pe blog și rețeta Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru 50 de minitarte:
  • 1 ou
  • 100 gr unt gras
  • 200 gr smântână de consum
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 420 gr făină

Mod de preparare

Cum pregătim Aluat fraged pentru mini tarte sărate!

Cernem 250-300 gr de făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Adăugăm acolo: oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici, bicarbonatul stins în oțet și chimenul.
Se mai pot pune diverse condimente și verdeață.
Amestecăm ingredientele, fie folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, fie frământănd cu vârfurile degetelor.
Adăugăm, treptat, restul de făină și frământăm aluatul.
Adăugăm făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios și ușor ferm.
Nu punem de la început toată făina trecută într-o rețetă, pentru că s-ar putea să avem surpriza că nu ne intră aceeași cantitate, Depinde de tipul acesteia și de celelalte ingrediente folosite.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Apoi, modelăm din aluat mici biluțe cât să acopere jumătate din capacitatea formelor de mini tarte, ale presei.
Ungem formele de mini tarte cu puțin ulei și încingem presa  pe flacăra de la aragaz, la intensitate medie.
Punem biluțele din aluat fraged pentru mini tarte sărate, în formele presei.
Închidem presa și o ținem pe flacără, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când coșulețele de minitarte sunt rumenite și se desfac ușor din forme.
Păstrăm coșulețele pentru mini tarte în pungi de hârtie, sau în cutii metalice cu capac, la loc răcoros, până la două săptămâni.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive