Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit de vreme, pentru că nu i-am mai preparat de mult și mi-a fost dor de gustul copilăriei.

Mama ii prepara cu iaurt preparat în casă, sau cu lapte bătut și ieșeau atât de fragezi de se topeau instant.

Mai punea și un strop de oțet și chiar se păstrau fragezi mult timp.

Eu nu am pus oțet, dar am pus puțin bicarbonat de sodiu.

Foarte buni au ieșit, chiar dacă ustensila mea i-a scos cam plați, pentru că are orificiul foarte subțire.

Găsiți în site și rețeta Biscuiți cu nucă de cocos și rețeta Biscuiți cu aromă de lămâie.

Porții: 110; Timp de pregătire: 15 minute; Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr iaurt cremos
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanile
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 750-800 gr făină
  • zahăr vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru rețeta de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie.

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția.
Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas.
Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină.
Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios.  Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite.
Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime.
Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm.
Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.
Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat.
Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive