Printre fursecurile preparate pentru sărbătorile de iarnă se număară și acești Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove.

Pentru că m-a cuprins dorul gustului din copilărie, de bisciuiții șprițați, am preparat acești Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie și m-am gândit să-i prepar și cu cacao.

Dar căutând în cămară, am dat peste pudra de roșcove pe care îmi place tare mult să o folosesc în aluaturi.

Nu aș putea spune că influențează foarte mult gustul, precum cacaua, doar culoarea și textura, ceea ce-mi place mult.

Dar, depinde și câtă folosim, evident.

Mai multe rețete de biscuiți găsiți pe blog, în secțiunea Dulciuricategoria Fursecuri.

Porții: 110; Timp de pregătire: 15 minute; Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr smântână
  • 200 gr zahăr tos
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 700 gr făină
  • 30 gr pudră de roșcove
  • zahăr vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru rețeta de Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove.

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența.
Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final.
Cernem o parte din făină împreună cu pudra de roșcove și bicarbonatul peste compoziția din vas.
Omogenizăm din nou compoziția, cu acest amestec, folosind brațul pentru aluaturi.
Adăugăm, treptat și restul de făină, punând atât cât să iasă un aluat ușor ferm și nelipicios.
Transferăm aluatul pentru biscuiți șprițați cu pudră de roșcove într-o pungă de folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
Apoi, asamblăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne.
Trecem aluatul prin mașina de tocat și implicit prin forma pentru biscuiți și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime.
Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm.
Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.
Îi servim pudrați ușor cu zahăr vanilat.
Îi putem păstra în cutii metalice cu capac, aproximativ două săptămâni.
Dacă nu agreați untura, folosiți în loc de 200 gr untură, 250 gr unt gras.
Să vă fie de folos!
Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive