Iată cum pregătim rețeta Copănele de pui în crustă de pesmet și parmezan!
Punem un vas cu apă și puțină sare la fiert.
Îndepărtăm pielea de pe copănelele de pui și le scufundăm în apa de pe foc, când aceasta atinge punctul de fierbere.
Le lăsăm 2-3 minute și le scoatem pe prosoape de hârtie.
Recurgem la acest procedeu pentru a se coagula sângele din interiorul cărnii, altfel acesta va ieși la suprafață în timpul preparării copănelelor și le va colora urât.
Pregătim un bol cu făină, unul cu pesmet amestecat cu parmezan, iar altul cu ouăle amestecate cu un praf de sare și unul de piper.
Trecem copănelele scurse, mai întâi prin făină, apoi prin compozița de ouă și la final, le tăvălim bine prin pesmet și parmezan.
Le așezăm în sita friteuzei cât mai răsfirate, să pătrundă aerul cald cât mai uniform la ele.
Setăm friteuza pe programul Pui, pentru 20 de minute, la 180 de grade.
În ultinele 5-6 minute, scoatem sita și mai rotim copănelele, pentru a se rumeni frumos pe toate părțile.
Pregătim sosul de usturoi cu care vom servi delicioasele Copănele de pui în crustă de pesmet și parmezan.
Curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare, într-un mojar cu pistil, ca pentru mujdei.
Îl frecăm apoi cu ulei de măsline și îl amestecăm cu iaurt și cremă de brânză.
Adăugăm și pătrunjel tocat, pentru prospețime și obținem un sos de usturoi cu iaurt atât de delicios, de îl mâncăm pe pâine.
Spor și poftă bună să aveți!