Este prima dată când prepar această rețetă de Nuci cu ciocolată în aluat, dar vă spun că sunt cele mai bune nuci pe care le-am preparat până acum.

Aluatul este unul sfărâmicios, dar este și normal să fie așa pentru că am folosit untură și puțină smântână, numai ingrediente bune pentru un aluat fraged, reușit.

Am văzut la colegele mele rețete de nuci cu cacao în aluat și mi-a plăcut tare mult culoarea.

Eu am vrut să folosesc ciocolată, pentru că îmi plac mult aluaturile de prăjituri cu ciocolată.

Pentru cine nu vrea să folosească untură, o poate înlocui cu unt gras cu peste 80% grăsime.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de nuci umplute.

Porții: 125;  Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente

  • Pentru aluat de nuci cu ciocolată:
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 ml lapte
  • 150 gr untură de porc
  • 100 gr smântână
  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 700-750 gr făină
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 gr nuci măcinate
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 6 pișcoturi savoiardi sfărâmate
  • 150 ml lapte fiert
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • puțină scorțișoară
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Iată cum pregătim aluatul pentru rețeta de Nuci cu ciocolată în aluat !

Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele.
Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească.
În bolul mixerului adăugăm toate ingredientele, mai puțin făina din care punem doar o parte, amestecată cu bicarbonatul.
Pornim mixerul, asamblat cu brațul pentru aluaturi și îl lăsăm să amestece aluatul până se omogenizează.
Adăugăm, treptat și restul de făină, atâta cât să rezulte un aluat ferm și nelipicios.
Atenție la cantitatea de făină! Nu trebuie să puneți fix cât scrie într-o rețetă, aceasta depinde de tipul celorlalte ingrediente folosite. În general cantitatea de făină variază cu plus sau minus 50 de grame.
Scoatem aluatul din vasul mixerului, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 40-50 de minute.
Apoi, rupem din aluat și formăm mici biluțe care să ocupe jumătate din orificiile formei de copt nuci.
Încingem forma de copt nuci, pe flacăra de la aragaz și punem biluțele de aluat în orificiile acesteia.
Coacem cojile de nuci cu ciocolată în aluat, pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte, la început.
Pe parcurs, timpul de coacere se reduce, deoarece forma va fi destul de încinsă.

Pregătim crema de nuci

Măcinăm miezul de nucă și îl amestecăm cu pișcorturile sfărâmate.
Dacă nu avem pișcoturi la îndemână, folosim 8-10 biscuiți pe care îi sfărâmăm.
Fierbem laptele cu un praf de sare și zahărul și îl turnăm peste amestecul de nuci și pișcoturi.
Omogenizăm compoziția, adăugăm esența și scorțișoara, apoi o lăsăm la răcit.
Când este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele și umplem cu ea, cojile de nuci cu ciocolată în aluat.
Păstrăm delicioasele Nuci cu ciocolată în aluat în cutii metalice sau de carton, cu capac.
Spor și poftă bună să aveți!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive