Nuci umplute cu cremă de halva – rețetă de post

de Maria Udrea
2070 vizualizări
Nuci umplute cu cremă de halva

Pentru că am dispus de niște ingrediente delicioase, am ales să pregătesc aceste Nuci umplute cu cremă de halva.

Tare bune au ieșit, chiar dacă sunt preparate numai cu ingrediente de post!

Iar ingredientele vedetă din această rețetă sunt două tipuri de halva de la Feleacul, atât de gustoase că abia m-am îndurat să le folosesc la aceste nuci. Sunt așa de bune simple, că nu te mai oprești din savurat!

Au un gust chiar deosebit, ca de altfel toate produsele lor, drept pentru care le mulțumesc celor de la Feleacul, pentru oportunitatea de a le descoperi!

Mai găsiți pe blog și rețeta Nuci umplute cu cremă de biscuiți și gem, tot de post, dar și rețeta Nuci umplute cu cremă de ciocolată.

Nuci umplute cu cremă de halvaNuci umplute cu cremă de halva

Porții: 80;    Timp de pregătire: 30 minute;     Timp de preparare: 45 minute

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat de nuci:
  • 150 ml apă minerală
  • 150 ml lapte de orez
  • 150 gr unt de cacao
  • 50 gr zahăr
  • 600 gr făină + pentru înfăinat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru crema de halva:
  • 150 gr biscuiți populari
  • 75 gr miez de nucă
  • 150 ml lapte de orez
  • 100 gr halva Feleacul, cu stafide și cacao
  • 100 gr halva Feleacul, cu merișoare și cacao
  • puțină sare
  • zahăr pudră, vanilat, pentru pudrat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru rețeta Nuci umplute cu cremă de halva.

Amestecăm puțină făină cu zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
Turnăm, treptat, apa minerală și amestecăm intens, apoi turnăm băutura din orez și omogenizăm.
Adăugăm, treptat și restul de făină și frământăm un aluat ferm, pe masa înfăinată.
Topim untul de cacao și îl adăugăm, cald,  peste aluat, puțin câte puțin, în timp ce frământăm.
Untul de cacao este foarte pretențios, se întărește imediat și devine casant, de aceea trebuie să ne mișcăm repede.
Și timpul de topire este foarte scurt, comparativ cu untul obișnuit.
Eu folosesc acest unt de cacao la ciocolata de casă, în special, dar de data aceasta mi-a prins tare bine, folosindu-l și la aluatul de nuci.
După ce încorporăm tot untul, dacă mai este nevoie, mai adăugăm făină.
Acoperim aluatul cu o folie și îl lăsăm 10-15 minute la odihnit.
Apoi, împărțim aluatul în biluțe mici, cât să ocupe jumătate din orificiile formei de copt nuci.
Ungem forma de nuci, pe interior, cu unt de cacao, sau cu ulei și o încingem mai întâi, apoi adăugăm aluatul și coacem cojile de nuci, până se rumenesc frumos.

Pregătim crema de halva pentru umplut nucile.

Măcinăm nuca, împreună cu biscuiții, în robot.
Aducem laptele de orez la punctul de fierbere și îl turnăm peste amestecul de nuci și biscuiți.
Omogenizăm rapid amestecul și îl lăsăm să se tempereze.
Dăm halvaua pe răzătoare și o încorporăm în compoziția ușor răcită.
Umplem cojile de nuci cu această delicioasă cremă de halva și le lipim două câte două formând astfel minunatele Nuci umplute cu cremă de halva.
Le pudrăm cu zahăr vanilat și le lăsăm să se odihnească până vor fi servite cu poftă de cei dragi.
Se știe că nucile, ca și fursecurile sunt mult mai bune a doua, sau a treia zi.
Dacă nu găsiți unt de cacao, puteți folosi ulei de cocos, tot aromat și bun este și nu va mai fi nevoie să-l topiți.
Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de Nuci umplute cu cremă de halva!
Nuci umplute cu cremă de halvaNuci umplute cu cremă de halva
Nuci umplute cu cremă de halvaNuci umplute cu cremă de halvaNuci umplute cu cremă de halva

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: