Am terminat cu aluaturile dulci, pentru sărbători, iar cu aceste Sărățele cu brânză telemea și chimen, am dat startul la preparat aluaturi sărate.

Au ieșit tare bune, ușor crocante, dar sfărâmicioase, deoarece am combinat untul cu untura de porc, dar și cu puțin iaurt.

Pentru cei care nu agreează untura, mai am pe blog o rețetă de Sărățele doar cu unt, mai simple, preparate la aparatul de gofre.

De această dată am lucrat la două aparate. Jumătate le-am preparat la aparatul de gofre, iar jumătate în forma specială de copt pe flacără.

Cele din forma specială au ieșit mai subțiri și mai crocante, dar la fel de bune sunt în ambele variante.

Găsiți pe blog și o delicioasă rețetă de Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir.

Ingrediente

  • 250 gr brânză telemea veche, sărată
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr untură
  • 125 gr iaurt
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe semințe de chimen
  • piper alb
  • 675 gr făină

Mod de preparare

Iată cât de simpu preparăm delicioasele Sărățele cu brânză telemea și chimen!

Punem în bolul unui mixer, untul moale, brânza telemea, untura, oul și iaurtul.
Sfărâmăm brânza cu o furculiță, apoi introducem mixerul, folosind brațele pentru aluaturi și amestecăm până se omogenizează ingredientele. Este bine ca brânza să nu se transforme în pastă și să mai rămână mici bucățele prin aluat, că tare gustoase sunt.
Adăugăm chimenul și puțin piper măcinat și începem să încorporăm, treptat, făina.
Ne oprim din a adăuga făină atunci când aluatul devine ferm și nelipicios.
Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Împărțim, apoi, aluatul de Sărățele cu brânză telemea și chimen, în sfere pe care le întindem în discuri subțiri de dimensiunile formelor de copt.
La primele sărățele ungem formele cu puțin ulei, apoi le încingem și punem discurile de aluat în interiorul lor.
Coacem minunatele Sărățele cu brânză telemea și chimen până se rumenesc frumos, în ambele aparate.
La aparatul electric, nu vom mai ține cont de indicația ledurilor, verificăm sărățelele să fie bine rumenite.
Și pe cele din forma de copt pe flacăra aragazului le verificăm până se rodează forma.
Sunt foarte bune, mai ales servite cu un pahar de iaurt!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive