Simplu de preparat și foarte gustoasă această rețeta de Sparanghel învelit în felii de bacon!

Poate constitui gustarea dintre mese, sau poate fi inclusă printre rețetele de aperitive pregătite pentru mesele festive.

Eu am pregătit această rețetă de Sparanghel învelit în felii de bacon la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv, pe care o ador.

O folosesc aproape zilnic și îmi place că nu mai este nevoie să aprind cuptorul, să aștept să se preîncălzească.

Este mai rapidă și consumul de curent este mult mai redus.

Anterior, am preparat și rețeta Sparanghel învelit în jambon și aluat de foietaj, pe care o voi testa cât de curând și la minunata friteuză.

Ingrediente

  • 1 legătură sparanghel verde( 6 fire)
  • sare
  • piper
  • 500 ml apă
  • 25 gr unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 150 gr bacon feliat subțire

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta Sparanghel învelit în felii de bacon!

Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă și de solzișori și îl clătim bine cu apă rece.
Punem la fiert 500 ml apă cu untul, 1 vârf de linguriță cu sare  și zeama de lămâie.
Când se atinge punctul de fierbere introducem firele de sparanghel și le lăsăm să fiarbă 3-4 minute, apoi le scoatem în apă rece, pentru a opri procesul termic.
Le scoatem din apă, le lăsăm să se scurgă și le înfășurăm în felii de bacon. Punem câte două felii la fiecare fir de sparanghel.
Le introducem în sita friteuzei și selectăm modul manual pentru 15 minute, la 180 de grade.
Feliile de bacon se vor rumeni și vor îmbrăca frumos firele de sparanghel.
Este chiar delicios acest Sparanghel învelit în felii de bacon, atât servit cald, cât și rece.
Dacă îl vreți mai al dente, săriți peste etapa de fierbere și îl puteți prepara simplu, doar învelit în bacon.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive