Crocanți la exterior și foarte aromați, au ieșit neașteptat de buni, acești cartofi în crustă de parmezan cu boia afumată!

Unși cu unt aromat, apoi trecuți prin parmezan ras, amestecat cu boia afumată și preparați la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv, n-aveau cum să nu iasă delicioși.

De mare ajutor această friteuza cu aer cald, puteți vedea AICI câte rețete am preparat la ea până acum!

Ingrediente

  • 750 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță busuioc uscat și mărunțit
  • sare
  • 100 gr parmezan ras fin
  • 1 lingură pesmet
  • 2 lingurițe boia afumată

Mod de preparare

Iată cât de ușor preparăm delicioșii Cartofi în crustă de parmezan cu boia afumată!

Topim untul într-o tigaie și adăugăm un cățel de usturoi răzuit, dar și busuioc uscat și mărunțit.
Presărăm și puțină sare și lăsăm untul să se tempereze. Putem să optăm pentru a nu topi untul, ci doar a-l lăsa la temperatura camerei să se înmoaie.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem pai.
Amestecăm, într-un bol, parmezanul cu pesmetul și boiaua afumată.
Ungem cartofii cu untul aromat, apoi îi trecem prin amestecul de parmezan și boia.
Așezăm în sita friteuzei cu aer cald, câți cartofi încap, având grijă să nu fie lipiți între ei.
Eu am pus jumătate din cantitate și i-am răsfirat cât s-a putut.
Setăm friteuza pe programul pentru preparat cartofi, cu timpul și temperatura implicite( respectiv 15 minute la 180 de grade).
Cu 5-6 minute înainte de expirarea timpului, am scos sita și am mai amestecat cartofii, pentru o rumenire uniformă. Cartofii se amestecă agitând sita și aruncându-i ușor în sus, ca și la tigaie.
Servim delicioșii cartofi în crustă de parmezan cu boia afumată, calzi, cu brânzeturi și legume, cu salate, sosuri, sau cu diverse fripturi, după pofta fiecăruia.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive