Pentru că ne plac în mod deosebit checurile, budincile, sau brioșele aperitiv cu diverse combinații de ingrediente, în acest weekend mi-am delectat familia cu acest minunat Chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini.

Foarte bine s-au combinat ingredientele pe care le-am folosit: zucchini, șuncă presată, cașcaval și un aluat de budincă, delicios.

Unui astfel de chec aperitiv cu așa armonie de gusturi și culori, i-ar sta bine și printre aperitivele unei mese festive.

Foarte apreciată a fost și rețeta Budincă aperitiv cu legume mexicane,  dar mai simplă și la fel de apreciată a fost și rețeta Budincă aperitiv cu șuncă și ardei.

Ingrediente

  • Pentru o formă de chec de 30/12/8 cm:
  • 1 zucchini mediu
  • 200 gr șuncă presată
  • 150 gr cașcaval
  • 3 ouă
  • 150 gr smântână de consum
  • 100 gr parmezan ras
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Pregătim aluatul pentru Chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția.
Adăugăm parmezanul ras fin, dulceața de ardei iuți și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Din nou omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută cu praful de copt.
Lăsăm aluatul să se odihnească până pregătim restul ingredientelor.
Spălăm bine zucchini-ul și îl tăiem rondele de 5-6 mm grosime.
Feliem subțire șunca presată, la fel și cașcavalul, dacă nu le avem achiziționate direct feliate.

Asamblare Chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini.

Tapetăm forma de chec cu hârtie de copt și presărăm la bază felii subțiri de unt.
Acoperim baza formei cu un rând din rondelele de zucchini.
Peste acestea așezăm un rând din feliile de cașcaval și unul din feliile de șuncă presată.
Întindem peste ingredientele din tavă un strat uniform de aluat, apoi așezăm din nou aceleași straturi de ingrediente și repetăm până la epuizarea acestora.
Ultimul strat trebuie să fie din aluat.
Coacem deliciosul chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până când este bine rumenit pe margini.
Îl lăsăm să se tempereze în forma de chec, apoi îl răsturnăm pe platou și îl feliem.
Este delicios servit ca atare, cu un pahar de iaurt, sau cu sos de roșii, sos de ardei, ketchup, etc.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive