Pentru că mult doritul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune a poposit în bucătăria mea, am pregătit la el rețeta Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi.

Foarte fragedă a ieșit carnea și foarte bun sosul, cu multă ceapă, cu ardei copt și suc de roșii preparat în casă, după Această Rețetă.

Sosul este ușor picant, dar și ușor dulce-acrișor, exact cum preferăm noi sosurile.

Mai găsiți pe blog și alte Rețete la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Porții: 6; Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente

  • pulpele de la un iepure de curte
  • 2 ardei capia copți
  • 4 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 800 gr sos de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml vin alb, demisec
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cum pregătim rețeta Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune!

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute, într-un vas acoperit.

Mai întâi folosim funcția de sotare, pentru a sota carnea și ceapa.

Pornim multicookerul pe funcția BROWN/SOTE, pentru 15 minute. Așteptăm să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se va auzi un semnal sonor.
Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatulă de silicon.
Când carnea este suficient de sigilată, adăugăm ceapa curățată și tocată julien și 2 căței de usturoi tocați rondele.
Din nou amestecăm bine până când ceapa devine translucidă, apoi, în ultimele 5 minute, adăugăm vinul.
După ce expiră timpul de la funcția de sotare, adăugăm în vas, restul ingredientelor: condimentele, ardeiul copt și tocat mărunt, sosul de roșii și 2 căței de usturoi dați pe răzătoare.
Așezăm capacul multicookerului și reglăm supapa pe poziția închis.
Setăm funcția POULTRY, pentru 25 minute, la temperatura HIGH.
De acum nu mai avem treabă cu mâncarea, așteptăm cu nerăbdare expirarea timpului.
Pe display-ul aparatului vom vedea din nou HEAT, iar când aparatul ajunge la temperatura setată, acest mesaj dispare și apare timpul de preparare.
După ce timpul de gătire a expirat, se aude un semnal sonor, apoi multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM( păstrare la cald).

Apăsăm butonul STOP/START.

Cu ajutorul unei spatule lungi, rotim butonul supapei spre poziția deschis, permițând aburului să se elibereze.
După ce tot aburul s-a eliberat, mai așteptăm 5 minute și rotim capacul spre poziția deschis, apoi îl putem ridica, dar neapărat folosind o mănușă.
Presărăm, peste deliciosul iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, pătrunjel verde și putem să-l savurăm cu mămăliguță, sau cum preferă fiecare.

Înainte de a utiliza acest aparat m-a ajutat foarte mult acest Review complet la Crock Pot Express Multicooker cu gătire șub presiune, realizat de Cristi, cunoscutul Bucătar Maniac.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive