Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi

de Maria Udrea
2469 vizualizări
Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi

Pentru că mult doritul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune a poposit în bucătăria mea, am pregătit la el rețeta Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi.

Foarte fragedă a ieșit carnea și foarte bun sosul, cu multă ceapă, cu ardei copt și suc de roșii preparat în casă, după Această Rețetă.

Sosul este ușor picant, dar și ușor dulce-acrișor, exact cum preferăm noi sosurile.

Mai găsiți pe blog și alte Rețete la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi

Porții: 6; Timp de preparare: 40 minute

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pulpele de la un iepure de curte
  • 2 ardei capia copți
  • 4 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 800 gr sos de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml vin alb, demisec
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum pregătim rețeta Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune!

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute, într-un vas acoperit.

Mai întâi folosim funcția de sotare, pentru a sota carnea și ceapa.

Pornim multicookerul pe funcția BROWN/SOTE, pentru 15 minute. Așteptăm să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se va auzi un semnal sonor.
Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatulă de silicon.
Când carnea este suficient de sigilată, adăugăm ceapa curățată și tocată julien și 2 căței de usturoi tocați rondele.
Din nou amestecăm bine până când ceapa devine translucidă, apoi, în ultimele 5 minute, adăugăm vinul.
După ce expiră timpul de la funcția de sotare, adăugăm în vas, restul ingredientelor: condimentele, ardeiul copt și tocat mărunt, sosul de roșii și 2 căței de usturoi dați pe răzătoare.
Așezăm capacul multicookerului și reglăm supapa pe poziția închis.
Setăm funcția POULTRY, pentru 25 minute, la temperatura HIGH.
De acum nu mai avem treabă cu mâncarea, așteptăm cu nerăbdare expirarea timpului.
Pe display-ul aparatului vom vedea din nou HEAT, iar când aparatul ajunge la temperatura setată, acest mesaj dispare și apare timpul de preparare.
După ce timpul de gătire a expirat, se aude un semnal sonor, apoi multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM( păstrare la cald).

Apăsăm butonul STOP/START.

Cu ajutorul unei spatule lungi, rotim butonul supapei spre poziția deschis, permițând aburului să se elibereze.
După ce tot aburul s-a eliberat, mai așteptăm 5 minute și rotim capacul spre poziția deschis, apoi îl putem ridica, dar neapărat folosind o mănușă.
Presărăm, peste deliciosul iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, pătrunjel verde și putem să-l savurăm cu mămăliguță, sau cum preferă fiecare.
Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoiIepure în sos de roșii cu ceapă și usturoiIepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi
Iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi

Înainte de a utiliza acest aparat m-a ajutat foarte mult acest Review complet la Crock Pot Express Multicooker cu gătire șub presiune, realizat de Cristi, cunoscutul Bucătar Maniac.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: