Foarte bune aceste inele de ceapă în aluat de bere cu ghimbir, servite ca aperitive, cu diverse sosuri!

Am servit la cineva astfel de inele picante, prăjite în ulei și am zis că este timpul să le testez și eu.

Însă eu nu le-am prăjit, ci le-am preparat la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv., fără pic de ulei.

Foarte bune au ieșit și în varianta mea și mai sănătoase!

Despre friteuza cu aer cald am mai povestit și în articolele anterioare, pe care le puteți vedea AICI.

Iar pentru rețeta Inele de ceapă în aluat de bere, m-am inspirat de AICI.

Ingrediente

  • 3 cepe medii
  • 300 gr făină
  • 150 gr pesmet
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1/2 linguriță boia iute
  • 125 ml bere cu ghimbir

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta Inele de ceapă în aluat de bere.

Punem într-un bol 100-120 gr făină, iar în alt bol pesmetul.
În al treilea bol, amestecăm ouăle cu sare și piper, după gust, adăugăm și boiaua de ardei, apoi berea și făina. Vom obține un aluat mai ceva mai dens decât cel de clătite.
Curățăm ceapa și o tăiem rondele de aproximativ 1 cm grosime.
Desfacem rondelele  de ceapă în inele.
Trecem inelele de ceapă prin făina simplă, apoi le scufundăm în aluatul de bere și la final le trecem prin pesmet.
Le așezăm mai răsfirate în sita friteuzei cu aer cald. Urmărim să nu fie prea mult suprapuse, pentru a se rumeni uniform.
Introducem sita la locul ei în friteuză și selectăm modul manual, pentru 15 minute, la 180 de grade.
La a doua rundă am setat doar 10 minute, la 200 de grade și s-au rumenit mai bine.
Simple și de mare efect aceste Inele de ceapă în aluat de bere cu ghimbir, pot fi servite cu un sos tzatziki, un sos de roșii, sau după preferințele fiecăruia!
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive