Pentru că am vrut să facem o pauză de la preparatele cu carne, după sărbători, am preparat o delicioasă Lasagna cu spanac și brânzeturi.

Ai mei deja au declarat că o preferă celei cu carne, atât de mult le-a plăcut.

Nu am mai adăugat nici sosul bechamel, ci am optat pentru ouă și cașcaval deasupra.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450 gr spanac congelat
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă, mai mică
  • câteva frunze de busuioc
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 3-4 fire de mărar verde
  • 300 ml ketchup de casă
  • 250 gr zacuscă de ciuperci
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregătim sosurile pentru rețeta Lasagna cu spanac și brânzeturi.

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă( rețeta AICI) cu zacusca de ciuperci( rețeta AICI).
Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze de busuioc, piper și sare, dacă mai necesită.
Pentru amestecul de spanac cu brânzeturi, se topește untul în uleiul încins și se călește ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele.
Adăugăm spanacul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele, să se pătrundă uniform. Le lăsăm câteva minute pe foc, apoi, după ce se temperează ușor, adăugăm brânza telemea, rasă, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.
Foile de lasagna le hidratăm în apă clocotită, cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Asamblăm Lasagna cu spanac și brânzeturi

Într-un vas de yena încăpător, uns cu puțin unt la bază, punem mai întâi, un strat subțire din sosul de roșii.
Așezăm 3-4 foi de lasagna, apoi un strat din amestecul de spanac și brânzeturi.
Urmează alte 3-4 foi de lasagna, un strat din sosul de roșii, iar foi de lasagna și restul de brânzeturi cu spanac, amestecate cu sosul de roșii rămas.
Dăm Lasagna cu spanac și brânzeturi la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Între timp, amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, iar din cașcaval împletim frumos un grilaj.
Scoatem Lasagna cu spanac și brânzeturi din cuptor, adăugăm ouăle deasupra și răsturnăm grilajul de cașcaval peste ele.
Dăm din nou vasul la cuptor, pentru 10-12 minute, sau până când ouăle se gătesc și formează o crustă, împreună cu cașcavalul.
Lăsăm Lasagna cu spanac și brânzeturi să se tempereze ușor, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive