Pentru că am forme cilindrice pentru rulori, am ales să prepar de data aceasta două feluri de rulouri: Rulouri cu vanilie și rulori cu cacao.

De fapt aș putea spune că sunt patru feluri de rulouri, deoarece le-am umplut cu două feluri de cremă.

Am preparat o cremă simplă de lapte cu amidon, în care am adăugat ciocolată albă și ciocolată neagră.

Mai găsiți pe bog și rețeta Rulouri cu crema de vanilie și aluat de casa, puțin diferită de rețetele din acest articol.

Crema de lapte cu amidon am mai folosit-o și la rețeta Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe și îmi place că se prepară simplu, cu ingrediente puține.

Porții: 60; Timp de preparare: 90 minute

Ingrediente

  • Aluat pentru rulouri cu vanilie:
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 100 gr smântână
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță oțet
  • 400 gr făină
  • Aluat pentru rulouri cu cacao:
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 100 gr smântână
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 25 gr cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță oțet
  • 400 gr făină
  • Pentru creme:
  • 2 l lapte
  • 200 gr amidon
  • 50 gr făină
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf sare
  • puțin zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pregătim aluaturile pentru rețeta Rulouri cu vanilie și rulori cu cacao.

Începem cu aluatul alb.
Cernem 300 gr de făină în bolul unui mixer și facem o adâncitură la mijloc.
Punem acolo: oul, untul moale, smântâna, zahărul, sarea, esența și bicarbonatul stins în oțet.
Frământăm aluatul folosind mixerul, cu brațul pentru aluaturi.
După ce se omogenizează aluatul, mai adăugăm făină, atât cât să iasă un aluat nelipicios.
Acoperim aluatul pentru rulouri cu vanilie într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Între timp, pregătim în același mod și aluatul pentru rulouri cu cacao.
Diferența constă în faptul că cernem 300 de grame de făină în bolul mixerului, împreună cu cacaua.
Apoi procedăm ca și la aluatul pentru rulouri cu vanilie.
După ce aluaturile se odihnesc la frigider, le scoatem, pe rând și le întindem în foi subțiri de 2-3 mm.
Le decupăm în fâșii de 2-3 cm lățime și le rulăm pe formele cilindrice( a se urmări și pozele!).
Așezăm rulourile în tăvile tapetate cu hârtie de copt  și le coacem pentru 12-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Pregătim cremele pentru rețeta Rulouri cu vanilie și rulori cu cacao.

Amestecăm amidonul cu făina și 200 ml lapte rece.
Restul de lapte îl punem la fiert.
Adăugăm un praf de sare și zahărul când este aproape de punctul de fierbere. Amestecăm până acestea se topesc, apoi turnăm câte puțin lapte fierbinte peste amestecul de amidon cu făină.
Amestecăm intens până la omogenizare și fierbem amestecul până rezultă o cremă densă, ca o budincă.
Stingem focul și împărțim crema în două părți aproximativ egale.
Într-o parte adăugăm esența de vanilie și ciocolata albă, ruptă în bucăți și amestecăm până aceasta se topește.
În cealaltă parte adăugăm esența de rom și ciocolata neagră ruptă în bucăți.
La fel amestecăm până ciocolata se topește.
Lăsăm cremele să se răcească, acoperite cu folie alimentară, apoi le mixăm cu câte 250 gr de mascarpone.
Cu un posh cu dui, umplem cojile de rulouri cu cele două creme.
Eu am umplut jumătate din cojile de rulouri albe cu cremă albă și jumătate cu cremă neagră și la fel cojile de rulouri cu cacao, obținând astfel patru gusturi diferite.
Pudrăm rulourile cu zahăr pudră înainte de servire.
Nouă ne-au plăcut în mod deosebit aceste Rulouri cu vanilie și rulori cu cacao, sper să vă inspire  și pe voi rețeta mea!

Puteți folosi pentru rulouri și aluat foietaj, așa cum am folosit eu cu ceva ani în urmă la această rețetă de pe bucătăraș.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive