Pentru că ne plac mic dejunurile diversificate, mai ales în weekend când suntem toți acasă, de data asta am ales să fac acești delicioși Tocinei de cartofi cu brânză sărată.

Foarte buni au fost, serviți cu legume proaspete și un compot de mere, tot proaspăt, sau cu dulceață de ardei iuți( rețeta AICI) și un pahar de iaurt!

Sunt buni atât cazi, cât și reci și pot fi luați chiar și la pachet, pentru că sunt consistenți și nu necesită pâine.

Dacă nu avem timp și chef de modelat tocinei, compoziția se poate prepara sub formă de omletă, ca în  ACEASTĂ REȚETĂ, pe care eu o prepar destul de des.

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr brânză telemea, sărată
  • 50 gr parmezan
  • 1 ou mare, sau 2 medii
  • 100 gr făină
  • 1 legătură mărar
  • 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta Tocinei de cartofi cu brânză sărată!

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini.
Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi.
Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste celelalte ingrediente. Adăugăm și parmezanul ras fin și oul.
Omogenizăm compoziția și încorporăm făina. Punem făină doar cât să se lege ușor compoziția, chiar dacă rămâne ușor cursivă.
Într-o tigaie adâncă, punem uleiul la încins.
Luăm cu lingura, sau cu mâna din compoziție  și formăm delicioșii Tocinei de cartofi cu brânză sărată, sub formă de chiftele. Apoi îi scufundăm în uleiul încins.
Îi prăjim la foc intens, pentru a nu se îmbiba cu ulei, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc bine.
Mărarul este opțional, dar se poate pune pătrunjel verde, busuioc verde, sau ce preferă fiecare.
Din cantitatea respectivă, pot ieși aproximativ 8-10 tocinei de cartofi cu brânză sărată.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive