Nu știu de ce nu m-am împrietenit eu cu quinoa până acum, dar după ce am savurat această Budincă de quinoa cu fructe deshidratate, va fi inclusă în meniurile mele cât mai des.

Iar pentru asta, țin să mulțumesc prietenilor de la Sano Vita, că datorită minunatelor colaborări cu ei am descoperit multe ingrediente gustoase și sănătoase din gama lor. Toate ingredientele din această rețetă sunt de la Sano Vita.

De data aceasta, pe lângă ingredientele Sano Vita, a poposit în bucătăria mea și un multicooker de la Heinner care va fi un ajutor de nădejde pentru mine.

Bineînțeles că această rețetă Budincă de quinoa cu fructe deshidratate a fost preparată la multicooker, ocazie cu care am testat unul din programe.

Găsiți pe site mai multe rețete cu ingrediente Sano Vita și o să vedeți de ce le laud atât.

Ingrediente

  • 250 gr quinoa albă
  • 1 l băutură eco soia cu sirop de agave
  • 1 lingură de zahăr brut
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 50 gr merișoare deshidratate
  • 50 gr fructe goji
  • fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim rețeta Budincă de quinoa cu fructe deshidratate!

Mai întâi punem quinoa albă într-o sită și o clătim bine sub jet de apă rece.
Punem în vasul multicookerului băutura de soia, conectăm aparatul la sursa de curent și selectăm programul Manual/Diy. Eu am selectat timpul pentru 20 de minute, iar temperatura la 120 de grade. Fiind prima testare a aparatului, am început cu programul manual.
Așteptăm până când băutura din soia începe să fiarbă și adăugăm quinoa. Închidem capacul și lăsăm aparatul să își facă treaba. Pe ecranul digital se va afișa numărătoarea inversă a temporizatorului, doar după ce se atinge temperatura selectată.
După 10 minute, am deschis capacul și am adăugat puțină sare și zahărul. Am amestecat până la topirea acestora, apoi am adăugat merișoarele confiate și fructele goji clătite puțin cu apă rece. ( Pentru cei care agreează deserturile mai dulci, recomand să mai adauge cel puțin o lingură de zahăr. )
Boabele de quinoa deja erau hidratate, însă le-am lăsat până au absorbit tot lichidul. Pentru cine vrea budinca mai cursivă, 10 sau maxim 15 minute de fierbere sunt suficiente.
După expirarea timpului, aparatul trece automat pe funcția de menținere la cald a preparatului( WARM/CANCEL).
La final, adăugăm în budinca de quinoa cu fructe confiate uleiul de cocos și amestecăm până acesta se topește și se omogenizează compoziția.
Transferăm în boluri   budinca fierbinte și o decorăm după propria imaginație cu fructe confiate și fulgi de cocos.
O servim cu mare poftă alături de cei dragi.

Pentru această delicioasă rețetă, mulțumesc atât celor de la Savo Vita și Heinner cât și prietenilor de la More Than Pub, cu care colaborez fructiuos de la un timp!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive