Pentru că ne plac mult aluaturile de casă și prepar adesea: pâine, chifle, cornuri diverse, de data aceasta ne-am răsfățat cu niște chifle cu pastă de jumări și chimen.

Le-am servit calde, alături de un iaurt bun și legume proaspete cu brânză sărată.

Cele care au rămas, au constituit baza pachetului pentru a doua zi, că sunt tare bune și reci.

V-am prezentat zilele trecute și rețeta de pastă de jumări, pe care am folosit-o și la aceste chifle.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu aluaturi de casă, în secțiunea Pâine și aluaturi de casă.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte cald
  • ¼ linguriță sare
  • 200 gr pastă de jumări
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • chimen

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru chifle cu pastă de jumări și chimen.

Cernem făina într-un vas încăpător, sau în vasul mixerului, dacă ne folosim de el și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem acolo drojdia și zahărul și le amestecăm cu 2-3 linguri de lapte călduț. Lăsăm maiaua să se dezvolte aproximativ 8-10, sau până își dublează volumul. Adăugăm, treptat, restul de lapte cald în care dizolvăm sarea și uleiul, ușor încălzit. Amestecăm toate aceste ingrediente cu făina de pe margini și frământăm un aluat ferm și nelipicios. Lăsăm aluatul la dospit, acoperit și la loc cald, pentru 45-50 de minute, sau până își dublează volumul.

Formăm și coacem delicioasele chifle cu pastă de jumări și chimen.

Împărțim aluatul în două părți pe care le întindem pe masa înfăinată în două foi de aproximativ 1 cm grosime. Întindem peste ele pasta de jumări și le rulăm strâns, apoi le decupăm în rondele de aproximativ 3 cm grosime. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm între ele. Le lăsăm să se mai dezvolte în tavă 15-20 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem chiflele la suprafață și pe laterale cu ou și presărăm chimen peste ele. Le coacem pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite și aluatul copt. Servim delicioasele chifle cu pastă de jumări și chimen fie calde, fie reci, la mic dejun, sau le luăm la pachet. Sunt tare bune alături de un pahar cu iaurt, sau alături de un ceai bun, cu legume proaspete și brânzeturi!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive