Pregătim aluatul pentru chifle cu pastă de jumări și chimen.
Cernem făina într-un vas încăpător, sau în vasul mixerului, dacă ne folosim de el și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem acolo drojdia și zahărul și le amestecăm cu 2-3 linguri de lapte călduț. Lăsăm maiaua să se dezvolte aproximativ 8-10, sau până își dublează volumul. Adăugăm, treptat, restul de lapte cald în care dizolvăm sarea și uleiul, ușor încălzit. Amestecăm toate aceste ingrediente cu făina de pe margini și frământăm un aluat ferm și nelipicios. Lăsăm aluatul la dospit, acoperit și la loc cald, pentru 45-50 de minute, sau până își dublează volumul.
Formăm și coacem delicioasele chifle cu pastă de jumări și chimen.
Împărțim aluatul în două părți pe care le întindem pe masa înfăinată în două foi de aproximativ 1 cm grosime. Întindem peste ele pasta de jumări și le rulăm strâns, apoi le decupăm în rondele de aproximativ 3 cm grosime. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm între ele. Le lăsăm să se mai dezvolte în tavă 15-20 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem chiflele la suprafață și pe laterale cu ou și presărăm chimen peste ele. Le coacem pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite și aluatul copt. Servim delicioasele chifle cu pastă de jumări și chimen fie calde, fie reci, la mic dejun, sau le luăm la pachet. Sunt tare bune alături de un pahar cu iaurt, sau alături de un ceai bun, cu legume proaspete și brânzeturi!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.