Nu prea am fost noi, până acum, prieteni cu sfecla roșie, dar folosind-o la aceste clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, ne-a făcut să ne revizuim sentimentele.

De fapt, până acum am folosit-o doar la salată și la murături, însă am în plan, de acum înainte, multe rețete cu sfeclă roșie.

Clătitele acestea le-am preparat în weekend și au avut mare succes, deci le voi repeta și umplute cu altfel de creme.

Și le voi prepara, cu siguranță și ca desert.

Prima dată am văzut astfel de clătite cu sfeclă roșie pe bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de clătite aperitiv.

Ingrediente

  • Aluat de clătite cu sfeclă roșie:
  • 2 ouă medii
  •  200 gr sfeclă fiartă
  •  200 ml lapte
  •  100 ml apă minerală
  •  250 gr făină
  •  sare
  •  piper
  •  ulei pentru uns
  •  Pentru crema de brânză:
  •  250 gr brânză telemea sărată
  •  250 gr brânză proaspătă de vaci
  •  2 linguri smântână de consum
  •  4 castraveciori acri
  •  1 linguriță ierburi de grădină

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Tăiem sfecla fiartă și bine scursă în cuburi pe care le adăugăm în recipientul unui blender.
Adăugăm laptele și pornim blenderul, transformând totul într-un piure frumos colorat.
Mixăm ouăle, presărate cu sare și piper, până se omogenizează.
Adăugăm piureul de sfeclă roșie, omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina și diluăm compoziția cu apă minerală.
Vom obține o compoziție mult mai consistentă decât la clătitele clasice, pentru că le dorim ceva mai groase, așa încât să se vadă culoarea sfeclei când le secționăm.
Lăsăm aluatul de clătite cu sfeclă roșie să se odihnească 10-15 minute.
Apoi, ungem tigaia cu puțin ulei, o punem la încins și întindem pe toată suprafața ei un strat din aluat.
Rumenim bine clătitele pe ambele părți, întorcându-le ușor cu o spatulă, să nu le rupem.
Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 28 cm și au rezultat 5 clătite.

Pregătim umplutura pentru Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Într-un bol, amestecăm cele două tipuri de brânzeturi, bine sfărâmate.
Adăugăm smântâna, apoi castraveții tocați mărunt, dar nescurși de lichid, pentru că este compoziția de brânză destul de groasă.
Adăugăm și ierburile de grădină uscate( eu am folosit de la Delikat) și omogenizăm compoziția.
Cu această cremă de brânză și castraveți murați ungem toată suprafața clătitelor, le rulăm strâns și le dăm la rece într-un vas acoperit.
Le lăsăm la rece 20-30 de minute, pentru a le putea secționa frumos.
Le servim ca aperitive, alături de legume proaspete, sau după preferințe.
Spor și poftă bună să aveți!
Puteți opta și pentru rețeta Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate, pentru a umple clătitele.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive