Foarte simple aceste Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri, dar de mare efect asupra iubitorilor de deserturi cu multă ciocolată.

Cu puține ingrediente și într-un timp scurt, fără a necesita coacere, îi putem impresiona pe cei dragi cu un desert bun.

Eu am vrut să-i impresionez de Dragobete și am preparat coșulețele sub formă de inimioară.

Găsiți pe blog și rețeta Coșulețe de ciocolată cu cremă de banane și căpșuni, dar și o rețetă de Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni.

Ingrediente

  • Pentru 12 coșulețe:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de rom
  • În plus:
  • 2-3 lingurițe dulceață de trandafiri

Mod de preparare

Pregătim mai întâi coșulețele de ciocolată.

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie.
Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu câte un strat de ciocolată. Eu am format 6 coșulețe de ciocolată albă și 6 coșulețe de ciocolată neagră.
Dăm formele de brioșe la frigider pentru 8-10 minute, până se întărește ciocolata pe ele, apoi le scoatem și repetăm procedeul.
Eu am repetat procedeul de trei ori. Pereții coșulețelor trebuie să fie puțin mai groși pentru a nu se rupe când se desfac de pe formele de silicon.
Lăsăm formele cu coșulețe la frigider până pregătim cremele.

Pregătim cremele pentru Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri.

Ambele creme se prepară în același mod.
Se încălzește smântâna pentru frișcă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.
Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici.
Se amestecă intens până aceasta este topită și compoziția omogenă.
Se dau vasele cu cele două creme la rece.
Când sunt răcite complet se introduce mixerul în ele și se spumează.
Apoi se încorporează mascarponele, esențele, zeama de lămâie la crema albă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Se scot coșulețele de ciocolată din formele de silicon și cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu cu creme. Punem crema albă în coșulețele negre și crema neagră în coșulețele albe.
Deasupra cremelor picurăm puțină dulceață de trandafiri pentru un plus de culoare, dar și de gust.
Dăm delicioasele Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri la rece până în momentul servirii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive