An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor.

Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie!

Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse forme cum ar fi aceste coșulețele din aluat fraged.

Rețeta de pastă de jumări cu ceapă și usturoi este foarte simplă, iar cu ajutorul unui blender bun se prepară rapid.

Eu am folosit minunatul meu blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, despre care am povestit mai multe AICI.

Ingrediente

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid se pregătește delicioasa pastă de jumări cu ceapă și usturoi!

Este important ca jumările să nu fie împănate cu multă carne, dar nici foarte grase să nu fie!
Jumările le pregătim ca în Această rețetă.
Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare.
Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările.
Adăugăm condimentele și pornim blenderul la treaptă mică. Pornindu-l la treaptă mică, ingredientele nu vor fi aruncate pe pereții vasului ci se vor mărunți la bază.
Pe măsură ce încep să se mărunțească mărim și treptele de viteză.
Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică și îl vom păstra la frigider mult și bine.
Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră anti mucegai.  Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune.
La noi nu ține, se consumă rapid la mic dejun, cu pâine prăjită și o cană cu ceai.
Însă mai folosesc această pastă și la diverse aluaturi.
Sper să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive