Pastă de jumări cu ceapă și usturoi

de Maria Udrea
3109 vizualizări
Pastă de jumări cu ceapă și usturoi

An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor.

Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie!

Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse forme cum ar fi aceste coșulețele din aluat fraged.

Rețeta de pastă de jumări cu ceapă și usturoi este foarte simplă, iar cu ajutorul unui blender bun se prepară rapid.

Eu am folosit minunatul meu blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, despre care am povestit mai multe AICI.

Pastă de jumări

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu și rapid se pregătește delicioasa pastă de jumări cu ceapă și usturoi!

Este important ca jumările să nu fie împănate cu multă carne, dar nici foarte grase să nu fie!
Jumările le pregătim ca în Această rețetă.
Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare.
Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările.
Adăugăm condimentele și pornim blenderul la treaptă mică. Pornindu-l la treaptă mică, ingredientele nu vor fi aruncate pe pereții vasului ci se vor mărunți la bază.
Pe măsură ce încep să se mărunțească mărim și treptele de viteză.
Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică și îl vom păstra la frigider mult și bine.
Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră anti mucegai.  Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune.
La noi nu ține, se consumă rapid la mic dejun, cu pâine prăjită și o cană cu ceai.
Însă mai folosesc această pastă și la diverse aluaturi.
Sper să vă fie de folos!
Pastă de jumări

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: