Salată de legume cu mozzarella și bacon crocant

de Maria Udrea
918 vizualizări
Salată de legume cu mozzarella și bacon crocant

Această salată de legume cu mozzarella și bacon crocant, are tot ce-i trebuie pentru a fi potrivită la orice masă din zi.

Este de fapt 2 în 1, având și puțină cărniță.

Deci altceva nici nu ne mai trebuie la masă, nici măcar o felie de pâine, pentru că baconul este înfășurat pe grisine.

Salată de legume cu mozzarella și bacon crocant

De mare efect aceste grisine în manta de bacon! Le tot pregătesc cu diferite ocazii, în mai multe combinații, ca în rețeta Grisine în mantou de jambon cu dovlecel, sau în rețeta Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine.

grisine în mantou de jambon
Grisine în mantou de jambon cu dovlecel
Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 salată verde
  • 250 gr roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 1 legătură de ridichi roșii
  • 1 ardei gras, roșu
  • 3 fire ceapă verde
  • 250 gr mini mozzarella
  • 300 gr bacon feliat subțire
  • 10-12 grisine
  • semințe de susan
  • Pentru dressing:
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri oțet de mere cu miere(după gust)
  • sare

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru rețeta Salată de legume cu mozzarella și bacon crocant.

Începem cu grisinele în manta de bacon.
Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine.
Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Sau le lăsăm până când se rumenește bine baconul și devine crocant, numai că se vor rumeni și capetele grisinelor.
Spălăm legumele și le lăsăm la scurs.
Le curățăm, după caz, de coajă, cotoare și semințe. Castraveții i-am curățat de coajă, dar se pot lăsa și ca atare, în funcție de cum îi preferă fiecare.
Scurgem mini mozzarella de lichid și tăiem fiecare biluță în jumătăți.
La fel vom tăia și roșiile cherry, tot în jumătăți, iar castraveții și ardeiul în cuburi.
Ceapa o tăiem rondele, iar salata franjuri.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-o salatieră și le stropim cu dressingul preparat, după gust, din ulei, oțet și sare. Puteți înlocui oțetul cu zeamă de lămâie, dacă nu îl agreați!
Presărăm deasupra și semințe de susan și servim gustoasa salată de legume cu mozzarella și bacon crocant, înfășurat pe grisinele și mai crocante. Este gustoasă și foarte sățioasă.
Să vă fie de folos!
Salată de legume cu mozzarella și bacon crocant

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: