De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Ideea acestei rețete am preluat-o de la draga mea prietenă Rocsi cu al ei blog Rocsy în bucătărie și căreia îi mulțumesc tare mult!

Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Din categoria rețetelor cu sfeclă roșie, recomand cu încredere și rețeta Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, dar și rețeta Mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie.

Ingrediente

  • 2 buc sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Cum preparăm rețeta Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.
Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă.
În alt vas punem borșul la fiert.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare.
Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare.
Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi.
Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc.
Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute.
Mai lăsăm gustosul Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile.
După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat.
Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive