Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

de Maria Udrea
1157 vizualizări
Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Ideea acestei rețete am preluat-o de la draga mea prietenă Rocsi cu al ei blog Rocsy în bucătărie și căreia îi mulțumesc tare mult!

Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Din categoria rețetelor cu sfeclă roșie, recomand cu încredere și rețeta Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, dar și rețeta Mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie.

Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să… Supe/Ciorbe Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 2 buc sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Cum preparăm rețeta Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.
Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă.
În alt vas punem borșul la fiert.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare.
Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare.
Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi.
Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc.
Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute.
Mai lăsăm gustosul Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile.
După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat.
Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.
Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: