Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță

de Maria Udrea
7112 vizualizări
Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță

Aveam de mult în plan să prepar această rețetă de Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță și în sfârșit i-a sosit rândul.

Foarte încântată sunt de culoarea reușită a clătitelor, dar și de gust și de combinație.

Le-am umplut cu o cremă din brânzeturi, în care am adăugat și puțină dulceață de ardei iuți, dar și cu felii fine de șunculiță și jambon de curcan de la Sissi România.

Foarte bune bune au ieșit! Se simte ușor și gustul spanacului și gustul picant al brânzeturilor, dar și gustul ușor afumat al șunculiței și jambonului de curcan.

Recomand cu toată încrederea toată gama de mezeluri de la Sissi România, pe care eu am testat-o zilele acestea!

Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculițăClătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculițăClătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță

O altă rețetă de clătite aperitiv care mi-a plăcut în mod deosebit, este rețeta de Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru 8 clătite de 28 cm diametrul:
  • 300 gr frunze proaspete de spanac
  • 500 ml apă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă medii
  • 1/4 linguriță sare
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 220 gr făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru crema de brânză:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea de vaci
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • În plus:
  • felii de jambon de curcan Sissi
  • felii de șunculiță de curcan Sissi

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai întâi pregătim spanacul pentru Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță.

Punem 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amestecăm puțin în apă și adăugăm frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăsăm să se opărească 2-3 minute, apoi stingem focul și punem frunzele de spanac la scurs, într-o sită.
Bicarbonatul de sodiu are un rol important în menținerea culorii de verde a frunzelor de spanac. Aș spune că chiar o intensifică.
Când se temperază frunzele de spanac le transformăm în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele.
În bolul mixerului amestecăm cele trei ouă cu sarea, apoi adăugăm piureul de spanac și uleiul și omogenizăm compoziția.
Încorporăm, treptat, făina, omogenizăm bine compoziția și o diluăm cu apa minerală.
Vom obține un aluat de clătite o idee mai gros decât cel clasic. Îl lăsăm 10 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă.
Eu pentru a obține culoarea verde a clătitelor, le-am învârtit de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, să nu apuce să devină maronii. Dar, după cum se știe, culoarea clătitelor, în general este influențată și de tigaia în care sunt preparate. Dacă preparăm clătite în trei tigăi diferite clătitele se vor deosebi între ele. Eu le-am preparat într-o tigaie cu efect de piatră încinsă.

Pregătim crema de brânză pentru delicioasele Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță.

Pentru crema de brânzeturi, sfărâmăm brânza telemea și o amestecăm cu cea proaspătă și mascarponele.
Putem folosi, de fapt, orice cremă de brânză din comerț. Eu am folosit ce am avut în frigider.
Tartinăm clătitele cu crema de brânză, presărăm din loc în loc și dulceață de ardei iuți. Așezăm câte două felii de șunculiță, respectiv de jambon, peste crema de brânză și rulăm strâns clătitele.
Le servim ca aperitive, alături de legume proaspete, sau după preferințe.
Sper să vă placă și să vă inspire rețeta mea de Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță!
Clătite cu spanac și cremă de brânză cu șunculiță

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: