Asamblată în straturi, pe culori, este o încântare atât pentru papilele gustative cât și pentru privire această minunată Salată de crudități cu brânză și rucola!

Este foarte gustoasă, combinând la un loc gustul dulceag cu cel acrișor și cel amărui!

Îmi place gustul amărui al frunzelor de rucola, în diverse combinații, cum puteți vedea și în rețeta Salată de legume cu rucola și piept de pui.

Cu o astfel de salată în straturi, servită mai ales dimineața, îți asiguri o parte din aportul de vitamine necesar organismului, mai ales primăvara.

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 morcov
  • 1 avocado
  • 1 lămâie
  • puțin ulei de măsline
  • 1 mână de rucola
  • 150 gr cremă de brânză cu iaurt
  • 150 gr cremă de brânză cu verdețuri
  • sare

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru rețeta Salată de crudități cu brânză și rucola.

Spălăm bine sfecla și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Adăugăm și puțină sare, pentru a o ajuta să se pătrundă mai rapid, dar și pentru gust.
Restul ingredientelor le folosim în starea lor crudă. De fapt și sfecla se poate folosi crudă, dar eu am preferat-o fiartă.
Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu o lingură din crema de brânză cu verdețuri.
Curățăm țelina, o dăm pe răzătoare și o stropim cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. O amestecăm, apoi cu o lingură din crema de brânză cu iaurt.
Sfecla fiartă și răcită, o dăm pe răzătoare și, de asemeni, o amestecăm cu o lingură din crema de brânză cu verdeață.
Tăiem avocado transversal, în două, îndepărtăm sâmburele și cu o lingură scoatem pulpa pe care o vom da pe răzătoarea mare. O stropim rapid cu zeamă de lămâie pentru că oxidează mai repede. O amestecăm, apoi cu 1 lingură din crema de brânză cu iaurt.
Pregătim un dressing simplu din puțin ulei de măsline cu zeamă de lămâie și sare și stropim rucola cu el.

Cum asamblăm delicioasa Salată de crudități cu brânză și rucola.

Punem pe platoul de servire rucola și așezăm un inel de asamblare peste ea.
În interiorul inelului vom așeza cu o lingură, în straturi, pe culori, cruditățile amestecate cu crema de brânză. Presăm bine cu lingura fiecare strat să rămână ferm atunci când vom îndepărta inelul.
Am ales să amestec cruditățile cu cremă de brânză tocmai pentru a se așeza frumos straturile și a rămâne ferme.
Salata de crudități cu brânză și rucola poate fi servită și în cupele de la avocado.
Se poate asambla chiar și la borcan, ca în rețeta Salată de legume la borcan, în straturi.
V-aș sfătui să așezați stratul de sfeclă roșie deasupra, pentru că aceasta colorează restul straturilor când scoatem inelul.
Dar, fiecare așază culorile după propria inspirație.
Sper să vă încânte rețeta mea de salată în straturi și să vă servească drept inspirație!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive