Salată de legume cu quinoa albă și brânză

de Maria Udrea
1657 vizualizări
Salată de legume cu quinoa albă și brânză

În ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu quinoa albă și brânză, plină de savoare și culoare.

Cu o brânză de capră, sărată și onctuoasă, cu rucola, cu ceapă verde cu bulb roșu și multe legume colorate, îmbrățișate de quinoa albă, nu a putut fi decât foarte gustoasă.

Eu altceva nici nu am mai servit la masă.

Îmi plac astfel de salate servite dimineața, pentru aportul de vitamine, dar și pentru a da culoare zilei.

Salată de legume cu quinoa albă și brânză

O altă rețetă de salată care pe ai mei i-a cucerit, este rețeta Salată de crudități cu brânză și rucola, pe care v-o recomand cu drag.

Iar de quinoa ne-am îndrăgostit când am preparat rețeta Budincă de quinoa cu fructe deshidratate.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 150 gr rucola
  • 200 gr roșii cherry
  • 2 castraveți fabio
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 fire de ceapă verde cu bulb roșu
  • 1 ceașcă(150 ml) de quinoa albă
  • 2 cești apă
  • 1/4 linguriță sare
  • Pentru dressing:
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru rețeta Salată de legume cu quinoa albă și brânză.

Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte plăcut.
Punem quinoa la fiert în apă cât de două ori volumul acesteia. Adăugăm și puțină sare.
Quinoa fierbe foarte repede și își va mări consistent volumul. o lăsăm apoi la răcit, timp în care pregătim restul ingredientelor.
Spălăm legumele și salata rucola și le lăsăm la scurs.
Tăiem legumele în cuburi mici, respectiv rondele – ceapa verde. Le amestecăm într-o salatieră.
Tăiem și brânza tot în cuburi mici și o lăsăm deoparte, pentru că o adăugăm mai spre final.
Pregătim dressingul pentru  această salată de legume cu quinoa albă și brânză.
Dressingul este cel clasic din zeamă de lămâie cu ulei de măsline și puțină sare, puse după gust.
Cu acest dressing stropim amestecul de legume din salatieră.
Adăugăm apoi quinoa hidratată și rucola, le amestecăm ușor, apoi adăugăm și cuburile de brânză.
Servim salata simplă, fără pâine, sau alte preparate, dar o putem servi la fel de bine și alături de o garnitură.
Salată de legume cu quinoa albă și brânză

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: