Pentru că a poposit în bucătăria mea minunatul storcător de fructe și legume prin presare la rece – Kuvings, am ales să prepar la el, pentru început trei sucuri naturale din fructe și legume, în trei culori și trei arome diferite.

Sucurile naturale, se știe, sunt pline de vitamine, enzime și nutrienți, care sunt asimilate de către organism de aproximativ 4 ori mai rapid decât dacă am consuma fructele și legumele întregi.

Despre storcătorul de fructe și legume prin presare la rece – Kuvings vă puteți documenta de AICI.

Eu vă spun doar că este mult mai eficient față de alte storcătoare pe care eu le-am avut de-a lungul timpului, este mai ușor de manevrat și mult mai ușor de curățat.

Iar sucurile ies mult mai omogene, nu conțin rămășițe de pulpă, și nu se stratifică, precum în cazul altor storcătoare.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de sucuri naturale, dar și Rețete de Smoothies.

Ingrediente

  • Suc verde:
  • 150 gr  baby spanac
  • 1 măr verde
  • 1/2 castravete fabio
  • Suc portocaliu:
  • 2 morcovi
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1 măr roșu
  • Suc roșu:
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 1 măr roșu
  • 1/4 rădăcină de țelină

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm cele trei sucuri naturale din fructe și legume la storcătorul Kuvings!

Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului.
Merele nu le decojim,  le putem lăsa întregi, sau putem alege să le îndepărtăm cotoarele.
Pentru fiecare suc în parte vom adăuga ingredientele în cuva storcătorului. Vom așeza cele două recipiente la orificiile pentru suc și resturi, si vom apăsa butonul de pornire, nu înainte de a conecta storcătorul la sursa de tensiune.
Vom obține 3 sucuri naturale în trei culori și trei arome diferite, pline de savoare și sănătate.
Sucul de spanac cu castravete și măr verde, este o adevărată sursă de antioxidanţi, benefică în procesul de detoxifiere.
Servit dimineața, este sățios și reduce pofta de mâncare, deci este benefic și în curele de slăbire.
Sucul de morcovi cu măr și țelină, este un excelent depurativ, dar are un rol benefic și în ameliorarea bolilor de piele și prevenirea acestora.
Sucul de sfeclă roșie cu țelină este un puternic combatant al oboselii, al anemiei și bolilor de sânge.
Bineînțeles că toate aceste sucuri nu trebuiesc băute în cantități mari, ci ținut cont de sfaturile nutriționiștilor.
Noi am început să bem dimineața câte un pahar de suc din diverse combinații de fructe și legume.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive