Pentru că am preparat zilele acestea ficat de pui în sos de soia cu piure de cartofi și cum nu s-a mâncat tot, din ce a rămas am încropit această Tartă cu aluat de cartofi și ficat de pui.

A ieșit o minunăție de tartă, care a dispărut imediat din farfurii.

Deseori pregătesc diverse preparate din piureul de cartofi rămas, cum ar fi și această Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, dar și diverse clătite, sau coșulețe aperitiv.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr piure de cartofi
  • 150 gr făină
  • 1 ou
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțin piper
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr ficat de pui în sos de soia
  • 2 linguri ketchup de casă
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • câteva roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • rondele de ceapă roșie
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Ficatul de pui și piureul de cartofi le-am preparat ca în rețeta Ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi.

Pregătim aluatul pentru Tartă cu aluat de cartofi și ficat de pui.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Peste piureul de cartofi adăugăm 1 ou, ierburile de grădină, puțin piper și încorporăm făina.
Punem făină doar cât să lege compoziția și să iasă un aluat omogen, dar ușor moale și lipicios.
Cantitatea de făină variază în funcție de textura piureului de cartofi.
Ungem baza și pereții interiori ai formei de tartă cu puțin ulei, pentru a se desprinde ușor tarta după coacere.
Întindem aluatul de cartofi în forma de tartă și îmbrăcăm cu el baza și pereții formei. Îl modelăm pe pereții formei cu degetele ușor înfăinate.
Eu am o formă de tartă dreptunghiulară, cu baza detașabilă și dimensiunile 13/35 cm, dar merge la fel de bine și în formă rotundă.

Asamblăm și coacem delicioasa Tartă cu aluat de cartofi și ficat de pui.

Dăm forma de tartă cu aluatul de cartofi la cuptor pentru 10 minute, pentru a se rumeni ușor.
Amestecăm ketchupul cu dulceața de ardei iuți și întindem acest amestec la baza tartei, după cele 10 minute de coacere.
Așezăm ficățeii de pui, tăiați în bucăți mai mici, peste acest amestec.
Printre bucățile de ficăței așezăm roșii cherry și presărăm rondele de usturoi.
Dăm din nou tarta la cuptor pentru alte 10 minute, la 180 de grade.
Apoi, lăsăm tarta să se tempereze ușor și o scoatem din forma de copt.
O decorăm cu rondele de ceapă roșie și frunze de pătrunjel verde și o servim cu poftă, simplă, sau alături de o salată.
Se mai  poate decora cu ceapă verde și frunze de busuioc.
Indiferent de decor este foarte gustoasă și de efect.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive