Pentru că ai mei au avut poftă de un tort, fiind în criză de timp, am pregătit rapid acest Tort cu pișcoturi duo și cremă de mascarpone cu dulceață de cireșe amare, din categoria torturilor fără coacere.

Este un fel de tiramisu fără ouă, rapid și cu puține ingrediente.

Și l-am dedicat zilei de 8 martie, dar și pentru lăsata secului.

Găsiți pe blog și rețeta clasică de tiramisu, dar și alte rețete rapide de torturi cu pișcoturi.

Ingrediente

  • Pentru o formă cu aspect de inimioară de 22 cm diametrul:
  • 1 pachet pișcoturi Duo
  • 200 ml cafea
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă, neîndulcită
  • 100 gr zahăr
  • 175 gr dulceață de cireșe amare
  • 3 lingurițe lichior cremă de tiramisu
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim rețeta de Tort cu pișcoturi duo și cremă de mascarpone!

Mai întâi pregătim o cafea la filtru, după gust. Eu am preparat-o din 3 lingurițe de cafea și 1 de zahăr.
Lăsăm cafeaua să se răcească și adăugăm în ea o linguriță de lichior cremă de tiramisu.
Între timp, pregătim crema de mascarpone.
Mixăm smântâna pentru frișcă până începe să devină cremoasă, apoi adăugăm zahărul și o mai mixăm, dar nu până devine foarte fermă.
Adăugăm mascarponele și din nou mixăm, de data aceasta până când capătă consistență de cremă fermă.
Adăugăm un praf de sare pentru accentuarea gustului și 2 lingurițe din lichiorul cremă de tiramisu.
Puteți pune lichior amaretto, sau orice fel de lichior vă place, sau puteți să-l excludeți și puneți esența preferată.

Cum asamblăm deliciosul Tort cu pișcoturi duo și cremă de mascarpone.

Așezăm inelul detașabil al formei de tort, direct pe platoul de tort.
Trecem, pe rând, pișcoturile duo prin cafeaua răcită, doar pentru o fracțiune de secundă.
Așezăm un rând de pișcoturi vertical, de jur împrejurul formei de inimioară.
Un alt rând de pișcoturi îl așezăm orizontal, la baza blatului de tort. Unele pișcoturi le rupem pentru a umple toate golurile.
Întindem jumătate din cremă peste pișcoturile de la bază, cu ajutorul unui posh, și presărăm din loc în loc dulceață de cireșe amare.
Întindem un alt rând de pișcoturi însiropate, peste crema de mascarpone cu dulceață de cireșe.
Le presăm ușor peste cremă.
Din nou șprițăm cu poshul cremă de mascarpone până aproape de vârfurile pișcoturilor de pe margine și presărăm dulceață de cireșe amare. Încercăm să înfigem cireșele mai adânc în cremă să le găsim frumos împrăștiate când porționăm tortul.
Dăm tortul la rece pentru 1-2 ore înainte de a-l porționa.
Este un tort simplu, gustos și aspectuos.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive