Chec cu forme de iepurași în interior

de Maria Udrea
2092 vizualizări
Chec cu forme de iepurași

Din categoria rețetelor pentru sărbătorile pascale, am preparat un delicios și frumos Chec cu forme de iepurași în interior.

Sunt de fapt două checuri, unul cu cacao din care am decupat formele de iepurași și puișori și al doilea chec cu aromă de vanilie, în care am inclus decupajele.

Resturile de la decupaje se pot folosi la o altă prăjitură, dacă reușiți să le salvați de pofticioși. Eu nu am reușit, dar aveam de gând să prepar cu ele un desert la pahar.

Chec cu forme de iepurași

Mi-a plăcut mult rețeta de Chec cu lămâie și inimioară cu ciocolată, preparată anterior și am zis s-o repet cu decupaje specifice sărbătorilor pascale.

Chec cu lămâie și inimioară cu ciocolată

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru checul cu cacao:
  • 5 ouă, medii
  • 150 gr zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 120 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 vârfuri de linguriță cu sare
  • Pentru checul cu aromă de vanilie:
  • 5 ouă, medii
  • 5 linguri de ulei
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilat, Bourbon
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 vârfuri de linguriță cu sare
  • 150 gr făină
  • zahăr pudră pentru decor

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim compoziția cu cacao pentru Chec cu forme de iepurași în interior.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm un vârf de linguriță cu sare peste albușuri, apoi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul continuând mixarea până vom obține o bezea fermă.
Pesărăm un vârf de linguriță cu sare peste gălbenușuri și le amestecăm, apoi adăugăm uleiul peste ele.
Încorporăm compoziția de gălbenușuri în bezea, folosind o spatulă.
Apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu cacaua, tot cu ajutorul spatulei, amestecând de jos în sus cu mijcări circulare, pentru a obține o compoziție de chec aerată.
Tapetăm o tavă medie de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția de chec cu cacao în ea.
Coacem checul pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii . Îl lăsăm să se tempereze în tavă 10-12 minute, apoi îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, înainte de a-l felia.

Pregătim compoziția de chec cu vanilie și asamblăm minunatul Chec cu forme de iepurași în interior.

Pentru compoziția de chec cu aromă de vanilie procedăm la fel ca anterior, cu mențiunea că lipsește cacaua.
Când compoziția este gata feliem checul cu cacao, apoi decupăm feliile cu formele de iepuraș, de puișori și de ouă.
Da, am decupat și în forme de ouă, dar nu știu de ce am omis să pun pe platou și acele felii de chec.
Întindem în tava tapetată cu hârtie de copt 1/4 din compoziția de chec cu vanilie, apoi așezăm frumos decupajele. Am avut câte 4 decupaje din fiecare formă.
Turnăm restul compoziției peste decupaje și de jur împrejurul lor și coacem checul pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Îl lăsăm să se răcească bine, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl feliem.
Nouă ne-a plăcut cum a ieșit, sper să vă placă și vouă și să vă inspire!
Chec cu forme de iepurași

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: