Din categoria rețetelor pentru sărbătorile pascale, am preparat un delicios și frumos Chec cu forme de iepurași în interior.

Sunt de fapt două checuri, unul cu cacao din care am decupat formele de iepurași și puișori și al doilea chec cu aromă de vanilie, în care am inclus decupajele.

Resturile de la decupaje se pot folosi la o altă prăjitură, dacă reușiți să le salvați de pofticioși. Eu nu am reușit, dar aveam de gând să prepar cu ele un desert la pahar.

Mi-a plăcut mult rețeta de Chec cu lămâie și inimioară cu ciocolată, preparată anterior și am zis s-o repet cu decupaje specifice sărbătorilor pascale.

Ingrediente

  • Pentru checul cu cacao:
  • 5 ouă, medii
  • 150 gr zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 120 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 vârfuri de linguriță cu sare
  • Pentru checul cu aromă de vanilie:
  • 5 ouă, medii
  • 5 linguri de ulei
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilat, Bourbon
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 vârfuri de linguriță cu sare
  • 150 gr făină
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pregătim compoziția cu cacao pentru Chec cu forme de iepurași în interior.

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm un vârf de linguriță cu sare peste albușuri, apoi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul continuând mixarea până vom obține o bezea fermă.
Pesărăm un vârf de linguriță cu sare peste gălbenușuri și le amestecăm, apoi adăugăm uleiul peste ele.
Încorporăm compoziția de gălbenușuri în bezea, folosind o spatulă.
Apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu cacaua, tot cu ajutorul spatulei, amestecând de jos în sus cu mijcări circulare, pentru a obține o compoziție de chec aerată.
Tapetăm o tavă medie de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția de chec cu cacao în ea.
Coacem checul pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii . Îl lăsăm să se tempereze în tavă 10-12 minute, apoi îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, înainte de a-l felia.

Pregătim compoziția de chec cu vanilie și asamblăm minunatul Chec cu forme de iepurași în interior.

Pentru compoziția de chec cu aromă de vanilie procedăm la fel ca anterior, cu mențiunea că lipsește cacaua.
Când compoziția este gata feliem checul cu cacao, apoi decupăm feliile cu formele de iepuraș, de puișori și de ouă.
Da, am decupat și în forme de ouă, dar nu știu de ce am omis să pun pe platou și acele felii de chec.
Întindem în tava tapetată cu hârtie de copt 1/4 din compoziția de chec cu vanilie, apoi așezăm frumos decupajele. Am avut câte 4 decupaje din fiecare formă.
Turnăm restul compoziției peste decupaje și de jur împrejurul lor și coacem checul pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Îl lăsăm să se răcească bine, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl feliem.
Nouă ne-a plăcut cum a ieșit, sper să vă placă și vouă și să vă inspire!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive